7.7.2023

Muutoksen tekeminen vaatii rohkeutta ja päättäväisyyttä

Keskellä Suomen kesän kukoistusta tunnelmat ovat varovaisen odottavat. Sota Ukrainassa jatkuu jo toista vuotta, näkyvyys globaalin talouden ja markkinan kehittymiseen on heikko ja uusi korkoympäristö osuu kipeästi niin yrityksiin kuin kotitalouksiinkin. Valoisammalla puolella energiamurros siivittää Eurooppaa kohti päästötöntä aikakautta, ja se tuo myös Suomelle uusia kasvun mahdollisuuksia. Myös kotimaisen politiikan kentällä ilmassa on selkeitä merkkejä määrätietoisesta muutoksesta ja uuden aikakauden alusta.

Vain muutos on pysyvää, ja sen keskellä on tärkeää keskittyä siihen, mikä on omissa käsissä. Juuri nyt me pystymme vaikuttamaan siihen, miten sopeudumme muuttuvaan maailmaan. Uskon, että rohkeus ja päättäväisyys auttavat eteenpäin tiukoissakin tilanteissa. Kaikilla päätöksenteon tasoilla on houkuteltava ja tuettava vihreän siirtymän investointeja Suomeen ja vastaavasti rohkaistava suomalaisten innovaatioiden vientiä maailmalle. On hyvä syy uskoa, että energiamurros luo meille suunnattomia mahdollisuuksia ja voi auttaa osaltaan kampeamaan tästäkin vuosikymmenestä kasvun aikakauden.

Rohkeudesta ja päättäväisyydestä olemme ammentaneet myös Castrén & Snellmanilla. Tänä kesänä juhlimme 135-vuotista matkaa, jota olemme kulkeneet asiakkaidemme menestystä mahdollistaen läpi yhteiskunnan kehityksen ja halki itsenäisen Suomen. Asiakkaat ovat luottaneet meihin, ja se on kasvattanut meitä kahden miehen kivijalkaliikkeestä kansainväliseksi liikejuridiikan edelläkävijäksi ja yli 300 hengen asiantuntijaorganisaatioksi. Haluamme pitää kiinni perinteestä ylittää asiakkaidemme odotukset kaikkina aikoina.

Edelläkävijän vastuun kannamme myös nyt, kun olemme jälleen uuden äärellä. Suomi on energiamurroksen suunnannäyttäjä, ja Castrén & Snellman on neuvonantajana keskeisimmissä uusiutuvan energian hankkeissa Suomessa. Uskon, että jälleen uuden menestystarinan alkusanat on nyt kirjoitettu ja on meistä itsestämme kiinni, miten tarina seuraavaksi jatkuu.

Lämmin kiitos asiakkaillemme, sidosryhmillemme ja henkilöstöllemme ja hyvää kesää kaikille!