Lia Heasman

Counsel, ESG, oikeustieteen tohtori

Olen vastuullisuusjuristi ja -asiantuntija, jolla on kattava 10 vuoden kokemus vastuullisuus- ja ihmisoikeuskysymyksistä. Urallani olen erityisesti keskittynyt tunnistamaan merkittäviä ESG-riskejä ja -mahdollisuuksia sekä kehittämään ja toteuttamaan niihin liittyviä hallintotoimenpiteitä. Lisäksi olen rakentanut ja tunnistanut lisäarvoa tuottavia strategisia mahdollisuuksia ja kehittänyt vaikuttavia ESG-kertomuksia eri sidosryhmille.

Työskentelen Castrén & Snellmanilla ESG-counselina, ja erilaiset ESG-kysymykset ovat minulle tuttuja. Työskentelin aiemmin KPMG:n ESG Transaction Services -palvelun Directorina. Olen vetänyt sekä pääomasijoittajien että yritysasiakkaiden due diligence -toimeksiantoja niin myynti- kuin ostajapuolenkin edustajana Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä Euroopassa. Ydinosaamistani on tunnistaa ja optimoida ne tekijät, joilla luodaan ESG-lisäarvoa yritysjärjestelyn elinkaaren aikana. Olen lisäksi kehittänyt lukuisia kattavia ESG-strategioita, johtanut tehokkaita vastuullisuusraportointiprojekteja ja tehnyt toimitusketjun ESG-riskianalyysejä.

Oikeustieteen tohtorin tutkinnon suorittaminen vakiinnutti asemani arvostettuna ihmisoikeusasiantuntijana, ja olenkin tehnyt ihmisoikeusvaikutus- ja riskiarviointeja kansainvälisesti merkittäville konserneille. Olen ollut mukana julkaisemassa useita tieteellisiä tutkimuksia ihmisoikeuksista liiketoiminnassa. Lisäksi olen toiminut Suomen, Ruotsin ja Tanskan maa-asiantuntijana Euroopan komission kattavassa tutkimuksessa toimitusketjujen due diligence -vaatimuksista.

Työskentelen mielelläni samanhenkisten ammattilaisten kanssa, jotka jakavat intohimoni vastuullisen liiketoiminnan kehittämiseen. Olen luonteeltani tiimipelaaja ja vaalin vahvoja suhteita, joiden avulla saavutetaan erinomaisia lopputuloksia.