6.7.2016

Wärtsilä – Eniramin osto

Toimimme Wärtsilän oikeudellisena neuvonantajana sen ostaessa Eniram-konsernin. Yritysosto tukee Wärtsilän kasvua ja vahvistaa sen digitaalista tarjontaa sekä omaa osaamista, erityisesti data-analytiikan, mallintamisen sekä suorituskyvyn optimoimisen osalta. Kaupan arvo on 43 miljoonaa euroa.

Vuonna 2005 perustettu Eniram on suomalainen teknologiayritys, joka tarjoaa meriteollisuudelle energianhallinnan ja analytiikan ratkaisuja, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta ja haitallisia päästöjä. Yhtiön ratkaisuja käytetään yli 270 laivassa, kuten risteilyaluksilla, tankkereissa, nesteytettyä maakaasua kuljettavissa laivoissa, konttilaivoissa, rahtilaivoissa sekä lautoissa. Eniramin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiöllä on tytäryhtiöitä Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Saksassa sekä Singaporessa. Vuonna 2015 Eniramin liikevaihto ylitti 10 miljoonaa euroa, ja yhtiöllä on 89 työntekijää maailmanlaajuisesti.

Wärtsilä on kansainvälisesti johtava edistyksellisen teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Vuonna 2015 Wärtsilän liikevaihto oli 5 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 18 800. Yrityksellä on yli 200 toimipistettä yli 70 maassa eri puolilla maailmaa. Wärtsilän osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.