30.10.2018

Vapo – Vapon Grow&Care-divisioonan ja hollantilaisen BVB Substratesin yhdistyminen

Avustamme Vapoa järjestelyssä, jossa Vapon Grow&Care-divisioona ja hollantilainen perheyhtiö BVB Substrates B.V. yhdistetään uuteen perustettavaan yhtiöön Kekkilä-BVB Oy:öön. Uuden yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa.

Yhdistymisen myötä Kekkilä-BVB:stä tulee Euroopan johtava ja monipuolisin ammattiviljely- ja harrastajapuutarha-alan toimija. Uuden yhtiön pro forma -liikevaihto on noin 240 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee noin 500 henkilöä. Uuden yhtiön osakkeista Vapo Oy omistaa 70 prosenttia ja van Buurenin perheen sijoitusyhtiö 30 prosenttia.

Vapo on yksi ammattiviljelyalan suurimmista toimijoista Euroopassa ja suurin kasvuturpeen tuottaja. Yhtiö on alansa markkinajohtaja Pohjoismaissa tunnetuilla Kekkilä ja Hasselfors Garden -brändeillään. Ammattiviljelytuotteita markkinoidaan Kekkilä Professional -brändillä, jolla on vientiä yli 80 maahan. Lisäksi Vapo myy kasvualustoissa käytettäviä raaka-aineita globaalisti.

Vuonna 1908 perustettu BVB Substrates B.V on hollantilainen perheyhtiö, jonka van Buurenin perhe omistaa ja jonka toimintaa he johtavat. BVB:n tärkeimmät liiketoiminta-alueet ovat ammattiviljely, kuluttajaliiketoiminta ja viherrakentajille tarjottavat palvelut. Yhtiöllä on vientiä pääasiassa BVB Substrates -brändin alla yli 80 maahan.