26.4.2023

Tritonin tukema Geia Food – Topfoods-yhtiöiden hankinta

Toimimme Geia Foodin suomalaisena neuvonantajana, kun se hankki Topfoods Finland Oy:n ja TFR Topfoods Retailing Oy:n. Geia Food on Triton Smaller Mid-Cap Fund II -rahaston portfolioyhtiö. Hankinnan myötä Geia Food laajentaa asemaansa Pohjoismaissa ja Suomen foodservice- ja teollisuustuotemarkkinoilla.

Geia Food on Skandinavian johtava ruokakonseptien toimittaja. Sillä on noin 120 työntekijää ja toimipaikat Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Vuonna 1997 perustettu Triton on sponsoroinut kymmentä rahastoa, ja sen ydinsektoreita ovat teollisuuden tekniikka, yrityspalvelut, kuluttajat ja terveydenhuolto. Tritonin portfolioon tällä hetkellä kuuluvien yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 18 miljardia euroa, ja ne työllistävät noin 105 000 työntekijää. Triton Smaller Mid-Cap Fund II -rahasto soveltaa Tritonin menestyksekästä sijoitusstrategiaa Tritonin ydinsektoreilla toimiviin keskisuuriin yrityksiin. Se tarjoaa osaamisensa ja resurssinsa johtoryhmien käyttöön ja auttaa niitä näin laajentamaan yritystensä markkina-asemaa ja toteuttamaan kasvustrategioita kestävällä tavalla.

Topfoods-yhtiöiden vuosittainen liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa, ja niillä on yhteensä 15 työntekijää.