3.10.2014

Meyer Werft ja Teollisuussijoitus – Meyer Turku Oy:n osto

Toimimme ostajan neuvonantajana transaktiossa, joka koski Meyer Turku Oy:n (entinen STX Finland Oy) koko osakekannan kauppaa. Osakkeiden myyjänä oli STX Europe AS, joka on osa eteläkorealaisen STX Corporationin omistamaa kansainvälistä laivanrakennuskonsernia. Tämän erittäin monimutkaisen transaktioprojektin eri osiin ja vaiheisiin osallistui Castrén & Snellmanin lisäksi lukuisia eri aloilla ja eri maissa toimivia neuvonantajia.

Meyer on kansainvälinen telakkayhtiö, joka on erikoistunut korkean teknologian laivanrakennusprojektien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Yhtiön Turun-telakalla on suunniteltu ja toteutettu eräitä maailman vaativimmista laivanrakennushankkeista, kuten risteilyalukset M/S Oasis of the Seas ja M/S Allure of the Seas, jotka ovat maailman suurimmat matkustaja-alukset ja Suomen kookkaimmat vientituotteet.

Yrityskauppaa koskeva kauppakirja allekirjoitettiin 24.7.2014, ja kauppa toteutui kilpailuviranomaisten hyväksynnän jälkeen 19.9.2014. Yrityskaupan menestyksekäs toteutus oli erinomainen esimerkki siitä, kuinka pitkä kokemuksemme monimutkaisista kansainvälisistä yritysjärjestelyistä ja laaja liikejuridiikan eri osa-alueiden asiantuntemuksemme palvelevat asiakkaidemme etuja.