Arvostamme Cassun asiantuntemusta ja sen lisäksi yhteistyö on todella sujuvaa.
Risto Voutilainen, Finlayson

Finlayson

Lisensoimalla laajemmille markkinoille

27.2.2017

Finlayson Oy on kaikkien suomalaisten tuntema ja rakastama kodintekstiilien valmistaja. Finlayson tunnetaan laadukkaista tuotteistaan ja värikkäistä ja rohkeista kuoseistaan. Tunnetuimpiin mallistoihin lukeutuu muun muassa ajankohtainen Tom of Finland.

Finlayson on laajentanut menestyksekkäästi liiketoimintaansa Euroopan ulkopuolella tekemällä lisensointiyhteistyötä huolellisesti valittujen toimijoiden kanssa erityisesti Aasiassa. Yhtiön kuosit ja brändi näkyvät vahvasti lisensointikumppanien tuotevalikoimassa esimerkiksi erilaisissa kodintekstiileissä ja vaatteissa, paperitarvikkeissa, astioissa sekä muissa laadukkaissa tuotteissa. Kiinassa yhteistyön muotoihin kuuluu näiden lisäksi myös omien Finlayson-myymälöiden ja shop-in-shop-myymälöiden perustaminen yhdessä paikallisen lisenssikumppanin kanssa.

  • Finlayson-myymälöitä on yhteensä 18, joista 17 Suomessa ja yksi Ruotsissa
  • Varsinaisten myymälöiden lisäksi Finlaysonilla on pop-up- ja shop-in-shop-myymälöitä Suomessa ja Ruotsissa
  • Lisenssikumppaneita Finlaysonilla on Euroopan lisäksi Koreassa, Japanissa ja uusimpana myös Kiinassa. 

IPR-portfolio lisensoinnin perustana

Lisensointi avaa yrityksille mahdollisuuksia laajentaa omaa tuotevalikoimaansa ja markkinoitaan myöntämällä käyttöoikeuksia omiin immateriaalioikeuksiinsa, kuten tavaramerkkeihin ja designeihin. Tasapainoiset sopimukset ja immateriaalioikeuksien hallinta luovat hyvän pohjan menestyksekkäälle lisensointiyhteistyölle. Oikeiden kumppaneiden löytäminen on avainasemassa.

Kansainvälisen lisenssiliiketoiminnan ja -sopimusten pohjalle tarvitaan huolellisesti suunniteltu ja riittävän kattava immateriaalioikeussalkku. Tavaramerkkien ja kuosien tekijänoikeuksien riittävän tehokas hallinnointi on Finlaysonille ensisijaisen tärkeää.

Teemme yhteistyötä Finlaysonin ja heidän lisenssiyhteistyökumppaninsa 5th Wave Brandsin kanssa ja huolehdimme Finlaysonin immateriaalioikeuksien suojaamisesta ja puolustamisesta maailmanlaajuisesti.

Tiimi

{{result.date}}