19.10.2017

Tuomas Lehtisestä ensimmäinen asianajajaoikeuden työelämäprofessori

Castrén & Snellmanin osakas OTT Tuomas Lehtinen on kutsuttu asianajajaoikeuden työelämäprofessoriksi (professor of practice in advocacy) Helsingin yliopistoon 1.1.2018 alkaen. Professuuri on kansainvälisesti merkittävä, sillä se on ensimmäinen ja ainutlaatuinen maailmanlaajuisesti. Tehtävä on viisivuotinen ja osa-aikainen. Tuomas jatkaa asiakastyötänsä osakkaana Castrén & Snellmanilla täysipainoisesti.

Professorina Tuomaksen tehtävänä on asianajajaoikeuden opetus ja tutkimus oikeustieteellisissä yksiköissä. Lisäksi professuuri tukee yliopistoissa tapahtuvaa prosessioikeuden opetusta: välimiesmenettelyt ja sovittelut ovat perinteisten tuomioistuinprosessien rinnalla yhä merkittävämmässä asemassa, ja asianajajien rooli on näissä kaikissa erittäin keskeinen.

– Olen kiitollinen siitä, että minut on kutsuttu hoitamaan kansainvälisesti arvostetun huippuyliopiston professuuria. Yliopisto on minulle tuttu toimintaympäristö, ja lähden nöyränä mutta myös innokkaana kehittämään täysin uutta ja arvokasta opinalaa Helsingin yliopistossa, Tuomas kertoo.

Tuomas on erittäin kokenut asianajaja, joka auttaa Castrén & Snellmanin asiakkaita kansainväliseen rakentamiseen ja projekteihin liittyvissä sopimusoikeudellisissa kysymyksissä, riitojen ratkaisemisessa sekä rahoituksessa. Hän on koulutukseltaan oikeustieteen tohtori ja toimii Turun yliopiston sopimusoikeuden ja kansainvälisen kauppaoikeuden dosenttina. Tuomaksella on erittäin laaja kokemus riita-asioiden hoitamisesta niin oikeudenkäynneissä kuin välimiesmenettelyissäkin.

Castrén & Snellmanin toimitusjohtaja Sakari Lukinmaa toivottaa menestystä Tuomakselle uraauurtavaan tehtävään.

– Tuomaksen professuuri on suuri kunnia hänelle itselleen, mutta myös Castrén & Snellmanille. Asiakkaamme tuntevat hänet erittäin kokeneena kovan luokan osaajana, joka tekee koko sydämellään asianajajan vaativaa työtä. Tuomas on siksi erinomainen valinta asianajajaoikeuden työelämäprofessoriksi. Toivotamme hänelle mitä parhainta menestystä uudessa tehtävässään ja uskomme, että se antaa erinomaisia eväitä kehittää myös asianajajan päivittäistä työtä toimistossamme. 

Lue lisää Asianajajaliiton tiedotteesta.


Annamme mielellämme lisätietoja,
Tuomas Lehtinen, osakas, asianajajaoikeuden työelämäprofessori
Sakari Lukinmaa, toimitusjohtaja