14.9.2016

The American Lawyer palkitsi Castrén & Snellmanin velkajärjestelyä koskevasta neuvonannosta

Castrén & Snellman on valittu yhdeksi Global Legal Awards ‑palkinnon saajista. Tämän merkittävän kansainvälisen palkinnon myöntää vuosittain The American Lawyer -julkaisu, ja se jaettiin nyt neljättä kertaa. Toimistomme oli tänä vuonna palkinnonsaajien joukossa Global Finance Deal of the Year: Private Restructuring -kategoriassa.

Kategorian voittajaksi valittiin islantilaisissa pankeissa toteutettu selvitysmenettely, jonka taustalla oli Kaupthing-pankin kaatuminen vuonna 2008 ja siihen liittyvä pankin velkojen uudelleenjärjestely. Kaupthingin velat olivat yhteensä yli 45 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja sillä oli velkojia yli sadassa maassa – myös Suomessa. Velkajärjestely tuli voimaan 23.12.2015, ja se on yksi kaikkien aikojen suurimmista pankkien selvitysmenettelyistä.

Kaupthing teki lokakuun 2015 loppupuolella etuoikeudettomille seniorivelkojille Islannin konkurssilain mukaisen ehdotuksen velkojen uudelleenjärjestelystä, jonka valtaosa velkojista hyväksyi. Reykjavikin käräjäoikeus vahvisti ehdotuksen 15.12.2015.

Toimimme Kaupthing hf:n neuvonantajana velkojen uudelleenjärjestelyä koskevan suunnitelman laatimisessa ja strukturoinnissa suomalaisten velkojien osalta. Neuvonantomme koski erityisesti Suomen arvopaperimarkkinaoikeudellista sääntelyä ja ilmoitusvelvollisuutta koskevia kysymyksiä Kaupthingin maksukyvyttömyysmenettelyssä.

Muut Kaupthingia edustaneet palkinnonsaajat olivat White & Case, LEX, Torys, Homburger, Chiomenti Studio Legale, Wolf Theiss, Garrigues, M&P Legal ja Walkers.

The American Lawyerin järjestämään maailmanlaajuiseen kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna yli 200 merkittävää järjestelyä. Voittajien valinnasta vastasi toimituskunta, jota johti The American Lawyerin erikoiskirjeenvaihtaja Michael Goldhaber. Arvioinnissa otettiin huomioon

Palkinnonsaajien kunniaksi järjestetään New Yorkissa Global Legal Awards -juhlaillallinen 26.9.2016. Kaikkien voittajien nimet ovat nähtävillä osoitteessa www.law.com.

Annamme mielellämme lisätietoja:
Janne Lauha
Pauliina Tenhunen