16.12.2019

Samuli Tarkiainen Castrén & Snellmanin energia- ja teollisuusalan osakkaaksi

 Castrén & Snellman on kutsunut Samuli Tarkiaisen osakkaaksi 1.2.2020 alkaen. Nimityksellä toimisto vahvistaa Suomen johtavaa energia-alaan ja projektijuridiikkaan erikoistunutta Kansainvälinen rakentaminen ja projektit -tiimiään.

Samuli Tarkiaisella on pitkä kokemus strategisena neuvonantajana merkittävissä suomalaisissa ja kansainvälisissä energia- ja infrastruktuurihankkeissa. Hänen hoitamiinsa projekteihin kuuluu investointihankkeita, yhteisyrityksiä, yrityskauppoja ja elinkaarihankkeita.

”Samulilla on monipuolista osaamista toteuttaa vaativia energia-alan yrityskauppoja, rakennejärjestelyitä ja muita hankkeita. Hänen osaamisellaan on markkinassa kysyntää, kun yritykset hakevat nyt uusia asemia energia-alan murroksessa. Samulia arvostetaan myös hallitusten ja ylimmän johdon vahvana strategisena kumppanina muun muassa hyvää hallintotapaa koskevissa kysymyksissä. Hän on erinomainen juridinen neuvonantaja ja yhteistyön rakentaja”, toimitusjohtaja Sakari Lukinmaa sanoo.

Eettiset näkökohdat, yritysvastuu ja nopeasti kehittyvä sääntely-ympäristö ovat nostaneet energiakysymysten painoarvoa yritysten toimintaympäristössä. Kiertotalous ja uusiutuvien energiamuotojen kehitys tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja uudistavat liiketoimintojen arvoketjuja. Suomi on toimintaympäristönä houkutteleva ulkomaalaisille investoinneille.

Perinteisen energiantuotannon ja yhteistuotannon lisäksi Samulilla on kokemusta erilaisista uusiutuvan energian ja kiertotalouden hankkeista.

”Useat asiakkaamme ovat toteuttamassa kunnianhimoisia hiilineutraalisuus- ja kestävyystavoitteita. On ollut ilo olla mukana juristina tukemassa asiakkaitamme tässä tärkeässä työssä. Myös investointien ja yritysjärjestelyjen aktiviteetti on jatkunut vahvana energia- ja teollisuusasiakkaillamme. Vaikuttaa siltä, että asiakkaiden näkökulmasta olemme olleet heille oikea kumppani. Olen erittäin iloinen päästessäni jatkamaan tätä työtä osana huipputiimiämme”, Tarkiainen kertoo.

Samuli on työskennellyt asianajotehtävissä vuodesta 2007 ja Castrén & Snellmanilla vuodesta 2018. Hän on toiminut myös usean vuoden ajan lakimiestehtävissä Fortumilla divisioonan johtoryhmän jäsenenä ja Nordeassa avustaen kotipaikan siirrossa Suomeen.