12.11.2021

Uratarinoita: Minna Korhonen

 

Osakas Minna Korhonen hoitaa vaativia rahoitukseen liittyviä toimeksiantoja. Työpöydällä on myös maksukyvyttömyyteen, kiinteistötransaktioihin ja yhtiöoikeuteen liittyviä tehtäviä.

Minna siirtyi Castrén & Snellmanille vuonna 2018. Sitä ennen hän työskenteli toisessa suuressa asianajotoimistossa counselina, pienemmässä asianajotoimistossa associatena ja ulkoministeriössä lakimiehenä.

Minna kertoo viihtyvänsä nykyisessä työpaikassaan äärettömän hyvin.

”Olen kokenut, että meillä on matalat tiimirajat ja että olemme sitä kautta todellinen täyden palvelun toimisto. Olemme onnistuneet hyvin haastavissa toimeksiannoissa, joissa tarvitaan monipuolista osaamista. Se on asiakkaan etu. Kun asiakas tulee meille, hän tietää, että hänen asiaansa hoidetaan kokonaisvaltaisesti. Päivät voivat välillä venyä, mutta sen vastapainona tekeminen on tosi mielekästä ja työkaverit mukavia. Lämmin työyhteisö, työn sisältö ja asiakkaat ovat ne asiat, jotka ajavat minua eteenpäin.”

Transaktiojuristi henkeen ja vereen 

Minna haaveili nuorena lastenlääkärin ammatista mutta ei ole katunut, että päätyikin liikejuridiikan pariin.

Rahoituksessa kiinnostavaa ovat Minnan mukaan haastavat ja monimutkaiset toimeksiannot ja työpäivien erilaisuus.

”Tiimimme asiakkaana voi olla joko rahoittava pankki tai muu rahoituslaitos tai lainan ottava yritys. Työ edellyttää perehtymistä rahoitusdokumentaation lisäksi myös kulloinkin rahoitettaviin hankkeisiin tai transaktioihin, jotka ovat hyvin monipuolisia. Voimme tänään avustaa kiinteistökehityshankkeessa ja huomenna rahoitusta haetaan yrityskauppaan. Rahoitus liittyy moneen oikeudenalaan, ja siksi toimeksiantoja hoidetaan melko usein yhteistyössä toimistomme muiden asiantuntijatiimien kanssa. Teemme paljon yhteistyötä esimerkiksi Kiinteistösijoittaminen ja transaktiot-, Ympäristö, infrastuktuuri ja luonnonvarat- sekä Yritysjärjestelyt-tiimien kanssa.”

Vastuullisuustyö vie tulevaisuuteen

Rahoituksessa on juuri nyt pinnalla vihreä rahoitus ja vastuullisuuskysymykset kokonaisuutena muutoinkin.

Minna huomauttaa, että rahoitus on hyvä väline edistää kestävää kehitystä ja ilmastonmuutoksen torjuntaa: jokainen hanke tarvitsee rahoitusta, oli kyseessä sitten yrityskauppa tai kehityshanke.

Muutosvauhti vihreyden ja vastuullisuuden asioissa on ollut kova ja se näkyy myös käytännön asiakastyössä.

”Vastuullisuutta koskevat tavoitteet ohjaavat yhä useamman yrityksen toimintaa. Meidän toimistomme on edelläkävijä kestävyysasioissa, mistä on meidän asiakkaillemme valtavasti hyötyä. Vastuullisuus elinkeinoelämässä tarkoittaa tulevaisuudelle hyvää bisnestä, ja sitä haluamme olla tukemassa.”