7.12.2022

Uratarinoita: Benjamin Bade

Kun yritys tekee kansainvälistä yrityskauppaa, Benjamin Badella on asiantuntemusta ja kokemusta auttaa.

Benjamin on Castrén & Snellmanin Yritysjärjestelyt-tiimin osakas. Hän neuvoo asiakkaitaan kotimaisissa ja kansainvälisissä yritysjärjestelyissä, mutta juuri rajat ylittävät järjestelyt ovat hänen ominta alaansa ja laajalla kansainvälisellä urallaan hän on saanut tehdä niitä paljon. Benjaminilla on ollut viime aikoina keskeinen rooli asiakkaittemme neuvonantajana muun muassa Ahlström Capitalin portfolioyhtiö Enics Groupin ja GPV International A/S:n yhdistymisessä sekä F-Securen kuluttaja- ja yritystietoturvaliiketoiminnan eriyttämisessä.  

”Toimistomme asiantuntijat ja huippuosaaminen mahdollistavat sen, että pystymme hoitamaan maailmanlaajuisia merkittäviä toimeksiantoja. On hienoa, että voimme maamme pienestä koosta ja sijainnista huolimatta hoitaa asiakkaittemme kansainvälisiä yritysjärjestelyitä yhdessä paikallisten kumppaneiden kanssa”, hän sanoo.

Onnistunut projektinjohtaminen menestyksen salaisuutena

Kansainvälisille yritysjärjestelyille on Benjaminin mukaan tyypillistä se, että järjestelyt ovat mutkikkaita ja työmäärältään suuria.

”Kansainväliset yritysjärjestelyt ovat usein laajoja ja haastavia, koska niihin liittyy eri maiden käytännöt ja lainsäädäntö, jotka pitää ensin selvittää ja sitten huomioida järjestelyn eri vaiheissa. Kansainvälisissä yritysjärjestelyissä korostuu projektinjohtotaidot sekä kyky hahmottaa laajoja ja monimutkaisia kokonaisuuksia. Mutta se juuri niissä viehättääkin”, Benjamin kertoo.

Kokonsa ja haastavuutensa vuoksi kansainvälistä yritysjärjestelyä tekee usein suuri joukko asiantuntijoita, jotka edustavat useita eri osaamisaloja. Castrén & Snellmanin etuna on se, että toimiston yritysjärjestelytiimi on Suomen suurimpia ja täyden palvelun talosta löytyy erityisosaamista kaikilta tarvittavilta aloilta.

”Järjestelyt ovat välillä aika massiivisia, mutta niitä ei tarvitse hoitaa yksin. Meillä on todella osaava ja kokenut tiimi ja erinomaiset ja pitkäaikaiset yhteistyökumppanit maailmalla.”

Perillä alan globaaleista trendeistä

Kansainvälisten yritysjärjestelyiden erityispiirre on myös se, että tehdään tiivistä yhteistyötä kansainvälisten kollegoiden kanssa. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua omaan alaan ja ammattikuntaan eri puolilla maailmaa.

”Kansainvälisissä piireissä pysyy koko ajan perillä alan globaaleista trendeistä ja oppii paljon siitä, mitä kollegat ajattelevat eri puolilla maailmaa. Se tekee tästä hyvin mielenkiintoista”, Benjamin kertoo.

”Rajat ylittävien järjestelyiden tekemisessä on myös se hyvä puoli, että niitä tehdessään vertailee itseään koko ajan isoihin kansainvälisiin toimistoihin ja heidän toimintatapoihinsa.”

Kannustava ilmapiiri saa kiitosta

Castrén & Snellmanille Benjamin tuli vuonna 2010 vanhemmaksi harjoittelijaksi ja jatkoi urapolkuansa toimistossa osakkaaksi asti. Benjaminia voi siis kutsua talon kasvatiksi. Hän kiitteleekin toimistoa erityisesti siitä, että se kannustaa hyvin aktiivisesti työntekijöitä kehittämään osaamistaan ja laajentamaan verkostoaan.

Yksi esimerkki tästä on se, että Benjaminilla oli toimiston tuella mahdollisuus nuorena juristina opiskella kansainvälisen liikejuridiikan maisterintutkinto Madridin IE Law Schoolissa.

”Aina, kun ehdotin jotakin kurssia tai opiskelua ulkomailla, esihenkilöni ja toimisto laajemminkin suhtautuivat siihen myönteisesti.”

Benjamin kehottaa alan opiskelijoita ja nuoria juristeja harkitsemaan kansainvälisiä tehtäviä, jos vain mielenkiintoa ja intoa löytyy.