30.10.2020

Castrén & Snellman Suomen ihanteellisin työnantaja asianajotoimistoista kuudetta kertaa peräkkäin

Castrén & Snellman sijoittui vuoden 2020 Universum Ammattilaiset -tutkimuksessa jo kuudetta kertaa peräkkäin Suomen ihanteellisimmaksi työnantajaksi asianajotoimistojen joukossa.

C&S on koko lakialalla ainoa asianajotoimisto kymmenen parhaan joukossa. Suomen julkisyhteisöt sijoittuivat suosikkilistan kärkipaikoille. Vastaajien silmissä suosituimpia työnantajia lakialalla olivat tuomioistuimet, oikeusministeriö, syyttäjälaitos ja ulkoasiainministeriö.

Universumin tutkimuksen mukaan työnantajalta toivotaan erityisesti kilpailukykyistä kompensaatiota, tehtävien monipuolisuutta ja joustavia työolosuhteita.

”Olemme kiitollisia saamastamme palautteesta. Tässä joukossa on hienoa olla mukana. Työntekijöiden esille nostamat toiveet ovat samoja kuin ne, joita oma henkilöstömme pitää omien tutkimustemme mukaan työsuhteessa merkityksellisimpinä asioina. Mielekkäät työtehtävät nousivat henkilöstömme palautteissa tärkeimmäksi ja toisaalta myös erittäin hyvin toteutuvaksi työmotivaatioon vaikuttavaksi asiaksi. Kärkisijoilla olivat myös oikeudenmukainen palkitseminen ja tänä poikkeusaikana korostunut työskentelypaikkojen joustavuus. Saatu palaute kannustaa meitä jatkamaan työtä näiden tärkeiden asioiden edistämiseksi”, kommentoi henkilöstöjohtaja Outi Ruohola.

Universum Ammattilaiset-tutkimuksessa selvitetään vuoden välein halutuimpia työnantajia ja työelämäpreferenssejä lakialan lisäksi muun muassa kaupallisella, teknisellä ja IT-alalla. Se on Suomen suurin työnantajatutkimus. Kaikkiaan tutkimukseen vastasi tänä vuonna liki 7 100 korkeakoulutettua ammattilaista. Marraskuun 2019 ja elokuun 2020 välillä toteutettuun kyselyyn vastasi kaikkiaan 168 lakialan ammattilaista.

Castrén & Snellman on menestynyt myös Universumin opiskelijatutkimuksessa. Toimistomme on ollut opiskelijoiden ihannetyönantaja Suomen asianajotoimistoista jo kaksitoista kertaa peräkkäin.

Universumin ammattilaiset -kyselyn tulokset, lakiala