5.1.2016

Castrén & Snellman vuonna 2015 oikeudellisena neuvonantajana yhteensä 21:ssä pääomamarkkinoiden liikkeeseenlaskussa

Epävakaasta taloustilanteesta huolimatta Suomen listautumis-, osakeanti- ja velkakirjamarkkina jatkui vilkkaana vuonna 2015. Iloksemme liikkeeseenlaskijat ja järjestäjäpankit luottivat jälleen Castrén & Snellmanin vahvaan asiantuntemukseen: vuoden mittaan toimimme menestyksekkäästi oikeudellisena neuvonantajana kaikkiaan 21:ssä pääomamarkkinoiden liikkeeseenlaskussa.

  • Velkakirjamarkkinoilla neuvoimme useita erityyppisiä liikkeeseenlaskijoita, kuten Säästöpankkien Keskuspankkia, Työttömyysvakuutusrahastoa, Cityconia, Spondaa, YIT:tä, Orava Asuntorahastoa sekä Kuntarahoitusta, joka laski liikkeeseen Suomen ensimmäisen AT1-instrumentin. Hankkeiden kokonaisarvo oli miltei 4 miljardia euroa.
  • Hybridilainoissa olimme ylivoimainen markkinajohtaja: vuoden aikana hoidimme Finnairin, Pöyryn ja SSH Communications Security Corporationin lainojen liikkeeseenlaskut, joista Finnairin 200 miljoonan euron hybridilaina on Suomen toistaiseksi suurin.
  • Toimimme FIT Biotechin, Pihlajalinnan ja Constin listautumisissa joko yhtiön tai järjestäjäpankin neuvonantajana. 


Asiakkaamme arvostavat laajaa ja hyvin integroitunutta pääomamarkkinatiimiämme, joka on Suomen suurin. Etsimme luovasti innovatiivisia ratkaisuja, ja meillä on ollut keskeinen rooli Suomen listautumismarkkinan piristymisessä viime vuosina. Liikkeeseenlaskujen lisäksi erityisosaamiseemme kuuluvat finanssialan sääntelyneuvonta ja finanssialan transaktiot, ja meillä on pitkä kokemus myös Suomen arvopaperimarkkinoiden infrastruktuurin kehittämisestä. Olemme parhaillaan mukana laatimassa pörssilistautujille tarkoitettua Listautujan käsikirjaa.

Tiimiämme vetävät markkinoilla tunnetut pitkän linjan osaajamme Merja Kivelä ja Janne Lauha. Kuluneena vuonna saimme myös kaksi uutta senioria:

  • Thomas Landellilla on laaja kokemus liikkeeseenlaskuista ja yritysjärjestelyistä. Thomas oli vuoden 2014 työkomennuksella Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flomin New Yorkin-toimistossa, jossa hän keskittyi yrityskauppoihin ja pääomamarkkinatransaktioihin. Viime aikoina Thomas on avustanut muun muassa Danske Bankia Constin listautumisannissa.
  • Anna-Maarit Laurilalla on useiden vuosien kokemus asiakkaidemme avustamisesta listautumisanneissa ja julkisissa ostotarjouksissa. Kuluneena vuonna Anna-Maarit on avustanut muun muassa FIT Biotechiä listautumisannissa.


Associate-lakimiehet Hannu Huotilainen ja Silvaliisa Virri ovat erikoistuneet finanssialan sääntelyneuvontaan, ja counsel Joni Painilaisella on vankka kokemus sekä pääomamarkkinoista että yritysjärjestelyistä. Tiimiin kuuluvat myös senior associate Erika Saarela, associate-lakimiehet Niko Johansson, Erno Kaskinen ja Aksu Tuominen sekä professional support lawyer Kristina Mirtti.

Pääomamarkkinatiimimme toivottaa kaikille menestyksekästä ja vilkasta vuotta 2016!