31.5.2022

VR – 300 miljoonan euron vihreä joukkovelkakirjalaina

Neuvoimme VR-Yhtymä Oyj:tä sen laskiessa liikkeeseen 300 miljoonan euron vihreän joukkovelkakirjalainan. Seitsemän vuoden joukkovelkakirjalaina on VR:n vastikään perustetun vihreän rahoituksen viitekehyksen (Green Finance Framework) ensimmäinen liikkeeseenlasku.

“Vihreä joukkovelkakirjalaina tukee suunnitelmaamme investoida noin miljardi euroa raideliikenteen kalustoon Suomessa vuosina 2022–2026. Investoimme muun muassa uusiin sähkövetureihin, lähi- ja yöjunakalustoon sekä nykyisen kaluston kunnossapitoon ja elinkaaren jatkoon”, kertoo talousjohtaja Erkka Repo.

Liikkeeseenlaskusta saatavat varat käytetään VR:n vihreän rahoituksen viitekehyksen mukaisiin hankkeisiin ja projekteihin, joihin sisältyy investointeja puhtaaseen liikenteeseen, uusiutuvan energian projekteihin ja VR-konsernin omistamien tai hallinnoimien rakennusten energiatehokkuuteen. Tavoitteena on ilmastonmuutoksen lieventäminen maailmanlaajuisesti vähentämällä kasvihuonekaasupäästöjä, tuottamalla uusiutuvaa energiaa ja säästämällä energiaa.