19.8.2022

Varma – Keski-Pasilan toimisto- ja liiketilahanke

Avustamme Varmaa toimitilahankkeessa, jossa Varma toteuttaa Keski-Pasilan uudelle tornialueelle toimisto- ja liiketilarakennuksen. Rakennukseen tulee yli 3 000 toimistotyöpistettä sekä ravintola- ja liiketiloja, jotka on tarkoitettu kiinteistön vuokralaisten sekä muiden lähialueella liikkuvien käyttöön. Vuokrattava pinta-ala on kaikkiaan noin 43 000 neliömetriä. Rakennuksen päävuokralaiseksi tulee Elisa. Hankkeen on tarkoitus valmistua vuonna 2026.

Varma tavoittelee koko kiinteistösijoitussalkun osalta hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä. Keski-Pasilan toimistorakennuksen suunnittelussa huomioidaan Varman ympäristövastuullisuustavoitteet ja rakentamisen kiertotalousohjeet, ja rakennuksen valmistuttua sille haetaan korkeinta kiinteistöjen BREEAM-ympäristösertifikaattia (BREEAM Excellent).

Varma on yksi Suomen suurimmista kiinteistösijoittajista noin 5,2 miljardin euron kiinteistösijoitusomaisuudellaan. Varmalla on noin 80 toimitilakiinteistöä ja noin 4 200 vuokra-asuntoa ympäri Suomen. Keski-Pasilan hanke on yksi Varman suurimmista toimistohankkeista.