17.12.2021

Valio ja Oddlygood Global – Merkittävä kasvurahoitus

Neuvomme Valiota, jolla on yli satavuotinen tuotekehitysosaaminen elintarvikealalla, ja sen tytäryhtiötä Oddlygood Globalia Oddlygoodin ensimmäisellä rahoituskierroksella. Mandatum Asset Management sijoittaa Oddlygood-yhtiöön 25 miljoonaa euroa. Valio jatkaa sijoituksen jälkeen Oddlygood Globalin pääomistajana.

Oddlygood Global kehittää ja markkinoi Oddlygood™-brändillä kasvipohjaisia tuotteita, kuten kahviin tarkoitettua kaurajuomaa sekä ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa käytettäviä tuotteita. Oddlygood™ -tuotteiden myynti on tuplaantunut vuosittain, ja yhtiön kansainvälinen kasvupotentiaali on vieläkin suurempi. Oddlygood™ -tuotteita myydään tällä hetkellä Suomen ja Ruotsin lisäksi Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Baltian maissa.

Mandatum Asset Management Private Equity (MAM PE) on suomalainen pääomasijoittaja, joka tekee merkittäviä vähemmistösijoituksia kasvuhakuisiin pohjoismaisiin yrityksiin, joilla on jo todennettu liiketoimintamalli. MAM PE tuo aktiivisena omistajana Oddlygoodille lisää kansainvälistä kuluttajatuotteiden strategiaosaamista kokeneen tiimin asiantuntijuuden kautta sekä tukea kasvuun ja kansainvälistymiseen. MAM PE tulee sijoituksensa myötä yhtiöön vähemmistöosakkaaksi.

Valio on vuonna 1905 perustettu suomalainen meijeri ja ruokatalo, jonka omistavat suomalaiset alueelliset meijeriosuuskunnat. Valiolla on tytäryhtiöitä Venäjällä, Ruotsissa, Baltian maissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Sen liikevaihto vuonna 2019 oli 1 787 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on yli 4 000 työntekijää.