6.7.2021

OP Ryhmä – Pohjola Sairaalan myynti Pihlajalinnalle

Avustamme OP Ryhmää kaupassa, jossa Pohjola Vakuutus Oy:n omistaman Pohjola Sairaala Oy:n koko osakekanta myydään Pihlajalinna-konserniin kuuluvalle Pihlajalinna Terveys Oy:lle. Yrityskaupan yhteydessä Pohjola Vakuutus ja Pihlajalinna solmivat pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen terveyspalveluiden tuottamisesta Pohjola Vakuutuksen asiakkaille.

Pohjola Sairaala on ortopediaan ja urheiluklinikkatoimintaan erikoistunut sairaala, joka tarjoaa tapaturmien, liikuntaelinsairauksien ja vammojen hoitoa. Pohjola Sairaala toimii viidessä eri kaupungissa ja on tänä päivänä yksi Suomen suurimpia toimijoita ortopedisessa päiväkirurgiassa.

OP Ryhmä on Suomen suurin finanssiryhmä, jolla on kaksi miljoonaa omistaja-asiakasta ja yli 12 000 työntekijää. OP Ryhmän muodostavat noin 137 itsenäistä osuuspankkia sekä niiden omistama keskusyhteisö OP Osuuskunta tytär- ja lähiyhteisöineen.

Pihlajalinna on Suomen johtavia yksityisiä sosiaali- ja terveydenhuollon tuottajia, joka palvelee yksityishenkilöitä, yrityksiä ja julkisyhteisöjä, kuten kuntia ja sairaanhoitopiirejä. Pihlajalinna tarjoaa laadukkaita sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalveluja lääkärikeskuksissa, sairaaloissa, hammasklinikoilla, liikuntakeskuksissa ja asumispalveluissa ympäri Suomea.

Toteutuakseen kauppa vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Tiimissämme työskenteli juridiikan asiantuntijoita seuraavista palveluistamme: Yritysjärjestelyt, Pääomamarkkinat ja finanssialan sääntely, Vero ja strukturointi ja Kilpailuoikeus.