11.6.2015

Meridiam, YIT ja Tieyhtiö Vaalimaa Oy – E18 Hamina–Vaalimaa-moottoritien palvelusopimus

Liikennevirasto ja Tieyhtiö Vaalimaa Oy allekirjoittivat 9.6.2015 lähes 20 vuoden palvelusopimuksen elinkaarimallilla toteutettavan Hamina–Vaalimaa-moottoritien rakentamisesta ja kunnossapidosta. Sopimus sisältää moottoritien suunnittelun, rakentamisen, rahoituksen ja kunnossapidon.

Tie on tarkoitus avata liikenteelle keväällä 2018, ja rakennustyöt alkavat välittömästi. Rakentamisesta vastaa YIT Rakennus Oy. Tieyhtiö Vaalimaa Oy:n omistavat Meridiam Infrastructure Finance II S.à r.l. ja YIT Rakennus Oy. Sopimuksen kokonaisarvo on 378 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoittamiseen osallistuvat Euroopan investointipankki (EIB), Pohjoismaiden investointipankki (NIB) ja Pohjola Pankki Oyj.

Edustimme hankkeessa Meridiamia, YIT:tä ja Tieyhtiö Vaalimaa Oy:tä. Castrén & Snellman on ainoa asianajotoimisto, joka on toiminut neuvonantajana kaikissa Suomen elinkaarimallilla toteutetuissa tiehankkeissa.

E18 Hamina–Vaalimaa-moottoritie käsittää 32 kilometrin pituisen uuden moottoritien ja siihen liittyviä muita tiealueita. Rakennettava tieosuus on viimeinen osa E18-moottoritietä, joka kulkee Suomen halki Turusta itärajalle. Kokonaisuuteen kuuluu myös Vaalimaan rekkaliikenteen odotusalueen rakentaminen.

EMEA Finance magazine on myöntänyt hankkeelle Project Finance Awards 2015 -palkinnon Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan alueen parhaana tiehankkeena.