22.3.2021

Hanza – Suomen Levyprofiili Oy:n osto

Avustimme ruotsalaista Hanza Holding AB:ta sen ostaessa Suomen Levyprofiili Oy:n. Transaktio on tärkeä osa HANZA-konsernin ryhmittymistyötä.

Suomen Levyprofiili Oy on menestynyt suomalainen ohutlevytuotteiden valmistaja. Se työllistää satakunta henkilöä ja operoi moderneissa toimitiloissa Joensuussa, lähellä Hanzan muita Suomen-tehtaita. Suomen Levyprofiilin myyjät ovat sijoittajia, jotka liittyvät suomalaiseen sijoitusyritykseen Helmet Capital Oy:hyn.

Hanza on tietopohjaan perustuva globaali valmistaja, joka modernisoi ja virtaviivaistaa valmistusteollisuutta. Hanza perustettiin vuonna 2008, ja vuonna 2020 sen myynti ylitti kaksi miljardia Ruotsin kruunua. Yhtiöllä on tuotantoyksiköitä seitsemässä maassa: Ruotsissa, Suomessa, Saksassa, Virossa, Puolassa, Tšekissä ja Kiinassa. Hanza on listattu Nasdaq Tukholman päälistalle.

Hanza ottaa Suomen Levyprofiilin haltuunsa välittömästi ja aikoo vuoden 2021 aikana kehittää ja integroida Suomen-tehtaita läheisessä yhteistyössä nykyisten asiakkaiden kanssa.