21.6.2018

Gasum – Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnan osto

Avustamme Gasum Oy:tä järjestelyssä, jossa se hankkii Enegia Group Oy:ltä Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnan. Kauppa sisältää Enegia Consulting Oy:n, Enegia Portfolio Services Oy:n ja intStream Oy:n osakekannat. Kauppa on ehdollinen viranomaishyväksynnöille, ja sen odotetaan toteutuvan alkusyksyn 2018 aikana.

Enegia on yksi Pohjoismaiden johtavista riippumattomista energia-alan-asiantuntijaorganisaatioista. Yli puolet Suomen sadasta suurimmasta yrityksestä käyttää sen palveluita. Enegia-konsernin liikevaihto oli noin 119,7 miljoonaa euroa vuonna 2017. Enegian sähkökaupan volyymi on 15 TWh, joka on noin viidennes Suomen sähkönkäytöstä. Energiamarkkinapalveluissa työskentelee noin 35 ammattilaista.

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Se on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Gasum tarjoaa energiaa sähkön- ja lämmöntuotantoon, teollisuuteen sekä maa- ja meriliikenteeseen. Gasum-konsernissa työskenteli vuoden 2017 lopussa 409 henkilöä Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 925 miljoonaa euroa.