25.4.2018

Danske Bank – Danske Bankin ja Mandatum Lifen yhteistyön jatkaminen

Avustimme Danske Bankia 24.4.2018 julkistetussa järjestelyssä, jonka myötä Mandatum Lifen vakuutusten jakelu Danske Bankin Suomen-palveluverkoston kautta jatkuu. Mandatum Life ilmoitti lokakuussa 2016, että se käyttää oikeuttaan myydä Danske Bankin jakeleman vakuutuskantansa Danske Bankille tai sen osoittamalle taholle. Nyt sovittu järjestely tarkoittaa kannansiirron peruuntumista ja myyntiyhteistyön tiivistymistä.

Uuden yhteistyösopimuksen mukaiset palkkiorakenteet poikkeavat aiemmista: Mandatum Life maksaa jatkossa korkeampia palkkioita sekä uusmyynnistä että olemassa olevasta kannasta. Yhteistyösopimuksen kesto on 5 vuotta kerrallaan, mutta Danske Bankilla on oikeus jatkaa sopimusta 15 vuoden pituiseksi. Danske Bankilla on myös oikeus ostaa kanta Mandatum Lifelta yhteistyön päättyessä.

Yhteistyösopimus on ehdollinen verokohtelun vahvistamiselle. Jos se toteutuu, Mandatum Life saa Danske Bankilta 197 miljoonan euron kauppahinnan. Kauppahinta on veronalainen. Järjestely saadaan päätökseen arviolta kolmen kuukauden kuluessa.