22.11.2023

Copenhagen Infrastructure Partners – 500 miljoonan euron velkarahoituspaketti Ilmattarelle

Palvelut

Toimimme lainanantajan suomalaisena oikeudellisena neuvonantajana järjestelyssä, jossa Ilmatar sopi merkittävästä 500 miljoonan euron suuruisesta konsernitason velkarahoituspaketista. Rahoittajina järjestelyssä ovat Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) Green Credit Fund 1-rahastonsa kautta sekä Kommunal Landspensjonskasse (KLP), P Capital Partners (PCP) ja CIP:n hallinnoimat varat. Rahoituspaketti koostuu 325 miljoonan euron suuruisesta sitovasta lainaerästä ja 175 miljoonan euron sitomattomasta optiosta.

Ilmatar voi rahoituksen avulla kiihdyttää uusiutuvan energian tuotannon rakentamista Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön portfoliossa on tällä hetkellä noin yhden gigawatin verran uusiutuvaa energiaa tuotannossa, rakenteilla tai rakentamisvaiheessa. Sovittu kokonaisuus lisää entisestään Ilmattaren uusiutuvan energian tuotannon kasvua ja vahvistaa sen asemaa johtavana pohjoismaisena itsenäisenä sähköntuottajana.

Uusimmat referenssit

Avustimme Metsä Board Oyj:tä 200 miljoonan euron suuruisen vihreän vakuudettoman senioriehtoisen joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskussa. Joukkovelkakirjalainan maturiteetti on kuusi vuotta, ja se erääntyy 28.5.2031. Joukkovelkakirjalainalle maksetaan 3,875 prosentin vuotuista korkoa ja sen emissiohinta on 99,570 prosenttia. Joukkovelkakirjat allokoitiin kotimaisille ja ulkomaisille sijoittajille. ”Olemme ilahtuneita sijoittajien osoittamasta luottamuksesta ja mielenkiinnosta Metsä Boardin ensimmäistä vihreää joukkovelkakirjalainaa kohtaan. Järjestely pidentää rahoituksemme maturiteettia ja tukee strategiaamme kasvaa kuitupohjaisissa pakkausmateriaaleissa ja uudistaa teollisia toimintojamme. Lisäksi se edistää kunnianhimoisten, vuoden 2030 vastuullisuustavoitteidemme toteutumista”, kommentoi Metsä Boardin talousjohtaja Henri Sederholm. Danske Bank A/S ja Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) toimivat joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskun pääjärjestäjinä.
Julkaistu 27.5.2025
Toimimme OP Yrityspankki Oyj:n neuvonantajana kiinteistörahoitusjärjestelyssä, joka koskee Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä sijaitsevaa DHL Expressille rakenteilla olevaa logistiikkakeskusta. Järjestelyssä Nrep ja Pontos Group ostivat Finavian osuuden rakenteilla olevasta logistiikkakeskuksesta. Nrep toimi järjestelyssä NSF III-rahaston lukuun. Hankkeelle haetaan LEED Platinum-sertifikaattia ja sertifioinnin johdosta laina on tarkoitus luokitella vihreäksi lainaksi logistiikkakeskuksen valmistuttua.
Julkaistu 12.3.2025
Toimimme Gasumin neuvonantajana järjestelyssä, jossa Gasum hankki uuden nesteytetyn maakaasun (LNG) sekä nesteytetyn biokaasun (LBG) bunkkerialuksen. Celsius-niminen alus palvelee Gasumin asiakkaita vuodesta 2027 alkaen. Aluksen omistaa Gasumin ja ruotsalaisen Sirius Shipping -varustamon yhteisyritys. Aluksen rakentaa RMK Marine -telakka Istanbulissa, Turkissa. Investointi on osa Gasumin strategiaa turvata LNG:n ja LBG:n saatavuus asiakkailleen Luoteis-Euroopan alueella kysynnän kasvaessa tulevina vuosina.Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Gasum tarjoaa puhtaamman energian ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita teollisuudelle ja sähkön ja lämmön yhteistuotantoon sekä puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. Yritys auttaa asiakkaitaan pienentämään sekä omaa että asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Sirius on Backmanin perheen perustama ruotsalainen varustamo. Siriuksella on 11 tuote-/kemikaalisäiliöalusta ja kaksi LNG-säiliöalusta, ja lisäksi se hallinnoi kolmea tuote-/kemikaalisäiliöalusta.
Julkaistu 11.3.2025
Neuvoimme Nestettä sen tehdessä kahdenvälisen 200 miljoonan euron vihreän lainasopimuksen Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ):in kanssa. Lainasopimuksesta saatavat varat käytetään Nesteen vihreän rahoituksen viitekehyksen mukaisiin hankkeisiin ja projekteihin. Lainasopimus on viisivuotinen. Helmikuussa 2024 Neste julkisti uudistetun vihreän rahoituksen viitekehyksensä (Green Finance Framework), jonka tarkoituksena on yhdenmukaistaa tulevat rahoitustoimet markkinoiden parhaiden käytäntöjen ja standardien kanssa. Uudistettuun viitekehykseen kuuluu uusiutuvia ratkaisuja sekä kiertotalousratkaisuja ja uusiutuva energia omana sijoituskategoriaan. Nesteen ilmastosuunnitelmassa pidemmän aikavälin toimia ovat muun muassa uusien teknologioiden ja innovaatioiden laajempi soveltaminen erityisesti uusiutuvan vedyn osalta. On arvioitu, että uusiutuvalla vedyllä ja muilla uusilla teknologioilla voidaan pienentää vuoden 2019 vertailutason mukaisten päästöluokkien 1 ja 2 päästöjä vähintään 20 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.
Julkaistu 21.2.2025