8.12.2021

Uratarinoita: Petra Fyhr

Castrén & Snellmanin Data ja teknologia -tiimin assistentilla Petra Fyhrillä pysyvät monet langat tiukasti hyppysissä. Hän on tehnyt pitkän uran asianajoalalla ja työskennellyt erikokoisissa asianajotoimistoissa 30 vuoden ajan. Urallaan Petra on nähnyt eri oikeudenaloja ympäristölainsäädännöstä konkurssioikeuteen. 

Petran tie toi Castrén & Snellmanille nelisen vuotta sitten, kun hänellä syntyi kipinä kokeilla vielä jotain uutta toisaalla.

”Mietin tovin, vieläkö hakisin uuteen toimistoon, mutta kollegan kannustuksesta tein niin ja loppujen lopuksi pääsinkin Cassulle töihin. Oli hienoa huomata, että yli viisikymppisen ammattitaitoa arvostettiin eikä ikä ollut esteenä Cassulle siirtymisessä”, Petra kertoo.

Petralla on työparina toinen pitkän uran tehnyt assistentti Tarja Lindfors. Tehopari avustaa yhdessä noin kymmenhenkistä juristitiimiä.

Proaktiivinen ja itsenäinen tekijä

Data ja teknologia -tiimissä assistentin työtehtäviin kuuluu vauhtia ja monenmoisia töitä, kuten uusien toimeksiantojen  lisäämistä järjestelmään, laskutusta, määräajoista huolehtimista, asiakirjojen käsittelyä, estetiedusteluja, juristien kalentereiden hallintaa ja matkavarauksia. Työhön kuuluu myös paljon hallinnollisia, tiimin toimintaan liittyviä tehtäviä osakkaiden tukena.

Petra kuvailee työskentelyotettaan proaktiiviseksi ja itsenäiseksi.

”Työskentelen hyvin omatoimisesti ja pyrin ennakoimaan tilanteita juristien puolesta. Otan vastuuta omista töistäni ja tykkään tehdä tiettyjä kokonaisuuksia itsenäisesti. Pitkän urani ansiosta tiedän tarkasti työni sisällön ja sen, mitä minulta odotetaan.”

Petra on aiemmin työskennellyt pienemmissä toimistoissa. Mikä Castrén & Snellmanilla viehättää?

”Vaikka C&S on iso toimisto, kaikki ovat täällä todella mukavia. Ihmiset tekevät Cassun. On hienoa kuulua tähän porukkaan. Täällä panostetaan yhteisöllisyyteen ja yhteisiin tilaisuuksiin sekä jaetaan onnistumisia. Myös omalla tiimillä ja läheisillä kollegoilla on iso merkitys”, Petra kertoo. 

Yhteiset haasteet ja niissä onnistuminen tuovat kipinää Petran työhön.

”Yksi parhaista hetkistä on se, kun saamme haastavan ja isotöisen projektin onnistuneesti yhdessä maaliin.”

Hybridityöskentely – valmiina uuteen

Koronapandemia sysäsi assistentit työskentelemään aiempaa enemmän etäkonttoreissa. Etätyöt ovat tulleet jäädäkseen myös assistenteille. Petralle etätyöt maistuvat oikein hyvin, kun aikaa säästyy työmatkoista omaan vapaa-aikaan.

”Assistenttienkin työt onnistuvat tosi hyvin kotoa. Ihan kaikkia työtehtäviä en voi tehdä kotikonttorilta, mutta meillä on vaihtuva assistenttiharjoittelija toimistolla säännöllisesti ja jaamme toimistovuoroja keskenämme muiden assistenttien kanssa.  Tämä tapa on sopinut kaikille hyvin.  Uudessa hybriditoimintatavassa meillä on tiimin kanssa käytössä Toimistotorstai, jolloin kaikki ovat toimistolla”, Petra kertoo.

Petran mielestä arvoja pidetään toimiston arjessa hyvin esillä ja niistä myös keskustellaan. Lempiarvokseen Petra kertoo rohkeuden.

”Arvostan sitä, että asioita tehdään kuten sovitaan. Ja jos jokin ei toimi, uskallan sanoa sen ja otankin mielelläni kehityskohteita esiin. Pidän tuntosarveni ylhäällä ja pohdin, onko tietty toimintatapa fiksu ja järkevä.”