11.2.2016

Katri Kiviniemi Muotioikeuden yhdistys ry:n varapuheenjohtajaksi

Castrén & Snellmanin EU-tavaramerkki- ja –mallioikeusasiamies Katri Kiviniemi on valittu Muotioikeuden yhdistys ry:n varapuheenjohtajaksi.

Muotioikeus (fashion law) on oikeudenala, joka yhdistää laajasti muoti- ja design-alaa ja niiden liiketoimintaa koskevia juridisia kysymyksiä. Se on kehittynyt lähinnä Yhdysvalloissa, mistä se on levinnyt myös Eurooppaan. Muotioikeus tuo uutta näkökulmaa muoti- ja designalan liiketoiminnan oikeudellisten asioiden tarkasteluun.

”Olen innolla mukana aktiivisen yhdistyksen toiminnassa ja vakuuttunut siitä, että pystymme tänä vuonna tuomaan yhteen vielä enemmän ihmisiä ja organisaatioita, joiden elämäntyönä tai intohimona on muotiin ja designiin liittyvä liiketoiminta ja haasteena juridiikka. Immateriaalioikeudet ovat usein kriittisessä asemassa alan yrityksille, mutta toki muodin ja designin alaa koskettavat omine erityispiirteineen lähes kaikki nykyaikaiseen liiketoimintaan kytkeytyvät juridiset haasteet” , Katri kertoo.

Muotioikeuden yhdistys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys. Viime vuonna yhdistys järjesti ja osallistui aktiivisesti useisiin alan tapahtumiin, kuten Helsinki Design Week 2015 -tapahtumaan ja PreHelsinki -muotitapahtumaan. Muotioikeuden yhdistys ry:lle myönnettiin IPRinnovaatio 2015 -palkinto kaikkien aikojen ensimmäisessä IPR-gaalassa.

Lisätietoja yhdistyksestä: www.fashionlaw.fi