24.9.2019

Kansainvälinen ilmastoviikko kohdistaa huomion liiketoiminnan vaikuttavuuteen

Castrén & Snellman torjuu ilmastonmuutosta kehittämällä yritysten vastuullista liiketoimintaa ja edistämällä positiivisia ympäristövaikutuksia. Ilmastoviikolla toimistossa käynnistyi syventävä luentosarja vastuullisen ja vaikuttavan liiketoiminnan teemoista.


Ympäristön tila ja ilmastonmuutoksen torjunta huomioidaan Castrén & Snellmanin arjessa kestävillä valinnoilla sekä palveluiden ja asiantuntijuuden kehityksellä.

1. Osaaminen ja oppiminen. Castrén & Snellman kouluttaa tänä syksynä asiantuntijoitaan neliosaisella Kestäviä menestystarinoita -luentosarjalla. Ensimmäinen luento pidettiin 20.9. aiheena Vastuullisuudesta vaikuttavuuteen.

2. Palveluiden kehitys. Yritys on sitoutunut neuvomaan asiakkaitaan ennakoivasti yritysvastuuasioissa läpi liiketoiminnan arvoketjun. Toimistossa on käynnistetty ohjelma, jossa palveluita kehitetään tukemaan entistä paremmin asiakkaiden kestävän liiketoiminnan edistämistä.

3. Toimiston oma hiilijalanjälki. Castrén & Snellman on Suomen ensimmäinen asianajotoimisto, joka on täyttänyt WWF:n Green Office -ympäristöohjelman vaatimukset – jo kymmenen vuoden ajan. Yritys on sitoutunut vähentämään ympäristövaikutuksia muun muassa seuraamalla ja jatkuvasti vähentämällä paperin ja sähkön kulutusta sekä kompensoimalla matkustamisen vaikutuksia.

4. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Toukokuussa Castrén & Snellman vetosi yhdessä muiden eurooppalaisten suuryritysten kanssa EU-maiden johtajiin hiilineutraalin EU:n puolesta. Vetoomuksen mukaan ilmastonmuutos on otettava tärkeimmäksi asiaksi EU:n agendalla. Castrén & Snellmanilla on myös pitkä historia yritysvastuuverkostojen, FIBSin, Climate Leadership Councilin, Finsifin ja Eselan jäsenä.

5. Matkustaminen ja työmatkaliikkuminen. Lentomatkojen hiilidioksidipäästöjä hyvitetään Castrén & Snellmanilla tukemalla WWF:n suosittelemia Gold Standard -sertifioituja ympäristöhankkeita. Arjessa etäteknologioiden käyttöä suositaan aina kun se on mahdollista. Henkilöstöä kannustetaan liikkumaan työmatkat jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla.

6. Arjen valinnat. Esimerkiksi Castrén & Snellmanin Helsingin-toimiston mittava työtilaremontti huomioi ilmastotekijät: uudistuksiin on valittu kestäviä, laadukkaita ja ilmastoa säästäviä ratkaisuja ja teknologioita. Toimiston tarjoilut suunnitellaan ympäristöystävällisten valintojen mukaan.

Toimet noudattavat Sitran listaa asioista, joilla voi toimia ilmaston puolesta ja osallistua ilmastoviikkoon.

Kansainvälinen ilmastoviikko käynnistyi Nollapäästöpäivästä 20.9. Ilmastoviikkoa voi seurata somessa #ilmastolakko #ilmastoviikko #ClimateAction