7.1.2021

Uratarinoita: Jutta Vainikainen

Jutta Vainikainen aloitti työt assistenttiharjoittelijana asianajotoimistossa keväällä 2019 – omaksi yllätyksekseen. Asianajomaailma ei ollut hänelle ennestään tuttu, mutta Castrén & Snellmanin arki alkoi nopeasti tuntua omalta.

Hyvin alkanut työharjoittelu sai jatkoa, kun toimiston riidanratkaisutiimistä vapautui assistentin paikka. Jutta on nyt kotiutunut toimiston kuudenteen kerrokseen, jossa hän työskentelee riidanratkaisu– ja Corporate governance ‑tiimien assistenttina.

”Olen todella onnellinen, kun sain jatkaa Cassulla. On hienoa työskennellä tutun tiimin kanssa. Tunnen kaikkien työskentelytavat ja viihdyn muutenkin hyvin porukassa”, Jutta kertoo.

Riitojenratkaisutiimi auttaa kotimaisia ja ulkomaisia yrityksiä haastavissa riita-asioissa Suomessa ja ulkomailla.

”Tiimimme toimeksiannot ovat mielenkiintoisia. Riidoissa projektit ovat usein pitkiä, ja jutuissa pääsee olemaan mukana koko toimeksiannon kaaren ajan.”

Riitojenratkaisutiimiin kuuluu 12 juristia ja Jutan lisäksi toinen assistentti, Laura Pesonen. Voimakaksikon yhteistyö sujuu hyvin.

”Työtehtäviini kuuluvat muun muassa estetiedustelut, toimeksiantojen avaukset, kirjelmien ja liitteiden viimeistely ja lähettäminen, laskutus, matkajärjestelyt sekä säätiö- ja yhdistystoimintaan liittyviä tehtäviä. Corporate governance -tiimissä autan tarpeen vaatiessa, mutta pääasiassa avustan riitojenratkaisutiimiä. Työtehtävät ovat erilaisia eri palveluissa, ja se tuo mukavaa vaihtelua työhöni”, Jutta kuvailee.

Castrén & Snellmanilla assistentit työskentelevät ryhmäassistenttipalvelussa, jossa työnjakoa ja hallintaa helpottaa sähköinen tehtävänjakojärjestelmä. Jutasta uudehko järjestelmä toimii hyvin. Hänen tiiminsä on ottanut järjestelmän omakseen:

”Työt jakautuvat tasaisemmin, kun molemmat ryhmäassistentit näkevät, mitä työpyyntöjä tiimistä tulee ja kuka niitä hoitaa.”

Jutta nostaa Cassun tärkeimmiksi vetovoimatekijöiksi ihmiset ja mielekkäät työtehtävät. Nuorena ammattilaisena Jutta on vielä uransa alussa: hän valmistui kesällä 2020 HSO-tradenomiksi. Jutta suunnittelee opiskelevansa myöhemmin lisää ja jatkavansa itsensä kehittämistä myös työpaikalla.

”Ihmiset täällä ja oma tiimi ovat minulle arvokkaita. Teen mielekästä työtä tässä vaiheessa uraani. Opin paljon uutta, ja se pitää mielenkiintoa yllä. On kiva päästä normaalien työtehtävien lisäksi mukaan talon muihin projekteihin, kuten vaikkapa järjestämään tapahtumia”, Jutta summaa.