6.3.2020

Julian Lagus nimitetty Suomen Taitoluisteluliiton eettisten asioiden työryhmään

Associate-juristimme Julian Lagus on nimitetty Suomen Taitoluisteluliiton eettisten asioiden työryhmän jäseneksi.

Hiljattain perustetun työryhmän tehtäväkenttä on vasta muotoutumassa, mutta keskeisenä tavoitteena on kehittää taitoluistelualan käytäntöjä ja luoda käytännön toimintamalleja eettisten ohjeiden tueksi. ”Liitossa on panostettu vastuullisuuteen jo pitkään, mutta sääntöjen täytäntöönpanoa voitaisiin parantaa”, Julian tähdentää. ”Taitoluistelu huipputasolla on vaativaa ja kunnianhimoista. Sekä harrastajia että valmentajia yhdistää tietynlainen pedanttius ja pyrkimys täydellisyyteen. Huipputuloksiin pyrkimisen tulee kuitenkin tapahtua reilun ja vastuullisen urheilutoiminnan ehdoin.”

Päivätyökseen Julian painiskelee finanssialan sääntelyyn liittyvien visaisten kysymysten parissa, mutta hänellä on takanaan pitkä ura huipputason taitoluistelijana: saavutuksiin kuuluvat muun muassa Pohjoismaiden mestaruus junioreiden sarjassa ja Suomen edustaminen Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleissa vuonna 2009. Julian on myös valmentanut nuorempia taitoluistelijoita Suomessa ja ulkomailla. Omakohtaiset kokemukset kansainvälisiltä jäiltä yhdistettynä juristin ammattitaitoon antavat erinomaiset valmiudet hoitaa alan luottamustehtävää.

Julianin mielestä osallistuminen eettisiin työryhmiin on juristille luonteva tapa vaikuttaa yhteiskuntaan. ”Me juristit voisimme ottaa aktiivisemminkin kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Asianajaja turvaa oikeusvaltion,” Julian toteaa. ”Omallakin pöydälläni näen, miten vastuullisuusasioiden painoarvo liiketoiminnassa kasvaa. Itse olen paraikaa tutustumassa muun muassa EU:n kestävän rahoituksen toimintasuunnitelmaan.”