26.2.2018

Eija Warmasta tietosuojan toimialajärjestö IAPP:n alue-edustaja Pohjoismaihin

Tags

Castrén & Snellmanin osakas Eija Warma on valittu kansainvälisen tietosuoja-ammattilaisten järjestön IAPP:n alue-edustajaksi Pohjoismaihin. IAPP on maailman laajin tietosuoja-alan ammattiyhteisö. Sillä on yli 20 000 jäsentä. IAPP edistää tietosuoja-asiantuntijoiden asemaa ja osaamista muun muassa koulutuksilla ja konferensseilla, tutkimustoiminnalla ja myöntämällä sertifikaatteja.

Tietosuoja-ala kasvaa nopeasti koko maailmassa. Uusien alue-edustajien (country leader) avulla IAPP laajentaa kansainvälistä johtajistoaan ja tiivistää ammattilaisten yhteistyötä yli rajojen.

– Viime vuonna valitsimme Euroopasta ja Aasiasta painopisteiksemme maita, joissa on paljon tietosuojan huippuammattilaisia. Pohjoismaissa on oltu erittäin innostuneita IAPP:n tuotteista ja jäsenpalveluista. On upeaa, että saamme nyt Eija Warman vetämään toimintaamme alueella. Alue-edustajana Eija toimii pohjoismaisten jäsentemme yhteyshenkilönä. Hän myös välittää järjestöllemme viestejä siitä, millaista tukea Pohjoismaiden tietosuoja-ammattilaiset meiltä odottavat, sanoo IAPP:n Whitney Fleming.

Eija Warma toimii Tietosuoja ja yksityisyydensuoja -palvelumme vetäjänä. Hän on yli kymmenen vuoden ajan neuvonut yrityksiä muun muassa Euroopan unionin tietosuoja-asetukseen liittyvissä asioissa, haastavissa tietosuoja-alan viranomaismenettelyissä, tietomurtojen selvittämisessä sekä ulkoistushankkeissa ja rajat ylittävissä tiedonsiirtoprosesseissa. Eija kuuluu Suomen tietosuoja-asiantuntijoiden eturiviin, ja hänet on nimetty yhdeksi Suomen it-alan sadasta tärkeimmästä vaikuttajasta.