2.3.2021

Eija Warma-Lehtinen Lapin yliopiston työelämäprofessoriksi

Castrén & Snellmanin osakas, asianajaja Eija Warma-Lehtinen on kutsuttu Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan työelämäprofessoriksi.

”Otan tämän työelämäprofessuurin todella iloisin ja uteliain mielin vastaan. On hienoa palata Lapin yliopistoon opetustehtäviin ja päästä jakamaan omaa osaamistani niin opiskelijoille kuin tiedekunnalle”, Eija sanoo.

Eija hoitaa tehtävää oman työnsä ohessa. Työelämäprofessorin tehtävänä on tarkastella oikeuden, datan ja teknologian yhteyksiä.

”Oikeuden, datan ja teknologian yhtymäkohdat ovat äärimmäisen mielenkiintoisia ja jokaisen organisaation toiminnan keskiössä. Näiden asioiden ymmärtäminen on tärkeää jokaiselle valmistuvalle oikeustieteen ylioppilaalle”, Eija toteaa.

”Toivon myös, että pystyn osaltani rakentamaan siltoja akateemisen maailman ja käytännön toimijoiden välille, jotta akateemista osaamista voitaisiin entistä paremmin hyödyntää erilaisten organisaatioiden toiminnassa”, hän jatkaa.

Eija toimii Castrén & Snellmanilla Tietosuoja ja yksityisyydensuoja -palvelun vetäjänä sekä Compliance ja sisäiset tutkinnat -palvelun toisena vetäjänä.

Eija on ollut Suomessa edelläkävijä tietosuojan alalla. Hän on sijoittunut eri vertailuissa Suomen johtavien asianajajien joukkoon, ja hänet on valittu sadan it-vaikuttajan listalle. Eija on myös arvostettu luennoitsija.

Eija valmistui Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnasta vuonna 2004. Vuonna 2020 hänet valittiin Lapin yliopiston Vuoden alumniksi.

Työelämäprofessoriksi voidaan ottaa henkilö, jolla on yliopistoyhteisön ulkopuolelta työelämässä saavutettuja erityisen merkittäviä ansioita.  Työelämäprofessori työskentelee 20 prosentin työajalla, ja tehtävä jatkuu vuoden 2022 loppuun asti.

Eija on Castrén & Snellmanilla jo toinen työelämäprofessori. Kansainvälinen rakentaminen ja projektit -palvelun osakas, asianajaja Tuomas Lehtinen toimii Helsingin yliopiston asianajajaoikeuden työelämäprofessorina vuosina 2018–2022.