18.5.2021

Castrén & Snellman lakialan halutuin työnantaja Universumin opiskelijatutkimuksessa – asianajotoimisto ensimmäistä kertaa ykkössijalla

Castrén & Snellman nousi Universumin tuoreimmassa opiskelijatutkimuksessa lakialan halutuimmaksi työnantajaksi. Toimistomme on pitänyt yksityisen sektorin ykköspaikkaa jo kolmentoista vuoden ajan. Nyt hyvä yhteistyö opiskelijoiden kanssa siivitti toimistomme ohi tuomioistuinten ja Oikeusministeriön. 

Julkisen sektorin toimijat ovat olleet oikeustieteen opiskelijoiden halutuimpia työpaikkoja vuodesta 2008, jolloin tutkimus tehtiin ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna asianajotoimisto nousi ensimmäistä kertaa koko alan suosikkityönantajaksi.

Castrén & Snellmanin hyvän sijoituksen taustalla on pitkäjänteinen ja systemaattinen työ opiskelija- ja oppilaitosyhteistyön kehittämiseksi:

”Opiskelijoiden kanssa tehtävä työ on meille tärkeää. Haluamme toimistona olla tukemassa tulevien juristien osaamista jo uran alussa. Kiitos ykkössijasta kuuluu koko toimiston tekemälle työlle. Kiitän lämpimästi opiskelijoita luottamuksesta”, toimitusjohtaja Sakari Lukinmaa sanoo.

”Panostamme siihen, että olemme alan paras työpaikka niin opiskelijoille kuin kokeneemmillekin asiantuntijoille. On hienoa nähdä, että tehty työ saa nyt juridiikan opiskelijoilta näin konkreettisen tunnustuksen”, henkilöstöjohtaja Outi Ruohola kertoo.

”Viime vuosina olemme panostaneet aiempaa enemmän harjoittelijoiden esihenkilötyöhön. Olemme myös vieneet eteenpäin harjoitteluhakujen rekrytointiprosessia. Kaikki hakijat saavat halutessaan henkilökohtaisen palautteen hakemuksesta ja haastattelusta”, HR Specialist Elina Kytömaa kertoo.

Vuosittain toteutettava kyselytutkimus kartoitti eri alojen työnantajien työnantajakuvaa alan opiskelijoiden keskuudessa.

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat nousemassa merkitseväksi tekijäksi työnantajaa valittaessa

Suosikkityöpaikkojen lisäksi Universumin tutkimus selvitti opiskelijoiden asenteita työelämään.

Tutkimus paljastaa, että koronapandemia on vaikuttanut siihen, mitä opiskelijat tulevaisuuden työnantajaltaan haluavat. Monipuoliset työtehtävät ovat edelleen hyvän työnantajan tärkein ominaisuus. Koronan myötä nousussa ovat työarkeen liittyvät ominaisuudet, kuten ystävällinen työilmapiiri, palkka, ihmisten kunnioittaminen, turvallinen ja vakaa työsuhde sekä työn ja vapaa-ajan tasapainon tukeminen.

Myös kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat nousemassa merkittäväksi tekijäksi työnantajaa valittaessa. Vastanneista peräti 39 prosenttia hylkäisi työnantajan, joka ei ole aktiviinen kestävän kehityksen saralla. Erityisesti ympäristöön liittyvät asiat ovat tärkeitä.

Vastuullisuus on osa toimintaamme. UN Global Compact -verkoston jäsenenä olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja tekoihin ilmastonmuutosta vastaan sekä ympäristömme vastuulliseen hoitamiseen. Laskimme hiilijalanjälkemme ensimmäistä kertaa viime vuonna sekä kompensoimme vuoden 2019 päästömme. Tänä vuonna olemme mukana Oikotien Vastuullinen työnantaja -kampanjassa.

Tutkimuksen tulokset julkistettiin 18.5. Tutkimukseen osallistui tänä vuonna 14 078 opiskelijaa, joista 488 oli oikeustieteen opiskelijoita. Oikeustieteen opiskelijoiden lisäksi Universum tutkii muun muassa tekniikan, terveyden, kaupallisen alan sekä IT-alan opiskelijoita.