2.3.2022

Valio – Gold&Greenin brändin, aineettoman omaisuuden ja T&K-toiminnan osto

Neuvoimme Valiota sen ostaessa Gold&Green-brändin, Gold&Green Foodsin aineettoman omaisuuden ja sen tutkimus- ja kehitystoiminnan Pauligilta. Gold&Green Foods tunnetaan sen kasvipohjaisesta innovaatiosta, Nyhtökaurasta. Järjestely ei koske muita Gold&Green Foods -toimintoja, ja Paulig jatkaa Gold&Green Foodsin nykyisiä toimintoja ja Gold&Green-tuotteiden myyntiä Valion lisenssillä.

”Gold&Green on edelläkävijä kasvipohjaisissa elintarvikkeissa ja uusien tuotteiden kehittämisessä, ja Valio on kehittänyt menestyksekkäästi kasvipohjaisen Oddlygood-tuotevalikoiman. Gold&Greenin tutkimus- ja kehitystiimi liittyy nyt tukemaan strategista tavoitettamme, jonka mukaisesti tähtäämme entistäkin vahvempaan asemaan kasvavilla kasviproteiinimarkkinoilla. Kehitämme yhdessä Gold&Greenin tuotekehitysputken innovaatioita ja jatkamme brändin tarinaa”, kertoo kasvuliiketoiminnoista ja tuotekehityksestä vastaava johtaja Tuomas Salusjärvi Valiolta.

Valio on vuonna 1905 perustettu suomalainen meijeri ja ruokatalo, jonka omistajia ovat suomalaiset maidontuottajaosuuskunnat. Valiolla on tytäryhtiöt Ruotsissa, Baltian maissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 1 787 miljoonaa euroa, ja sillä on yli 4 000 työntekijää.