13.8.2021

Technopolis – Business Center Technopolis Pulkovon myynti

Avustimme Technopolista sen myydessä Pietarissa sijaitsevan Business Center Technopolis Pulkovon venäläiselle Sterkh-yhtymälle. Järjestely on osa Technopoliksen strategista maantieteellistä uudelleenfokusoitumista.

Business Center Technopolis Pulkovon myynti on kaikkien aikojen suurin yksittäinen korkealaatuisia toimistotiloja koskeva kiinteistötransaktio Pietarissa. Pulkovon yritysalue on seitsemän viime vuoden ajan ollut Pietarin kaupungin dynaamisimmin kehittyvä alue. Yritysalueella on riittänyt vuokralaisia, ja Technopolis Pulkovon tiloista on jo kuuden vuoden ajan ollut vuokrattuna vähintään 95 prosenttia.

”Pulkovon kampus Pietarissa oli ensimmäinen projektimme Suomen ulkopuolella jo vuonna 2010. Olemme kehittäneet aluetta kampuksen rakentamisen jälkeen yli vuosikymmenen ajan ja päätimme nyt divestoida tämän omaisuuserän osana strategista maantieteellistä uudelleenfokusoitumistamme”, Technopoliksen toimitusjohtaja Niko Pulli toteaa.

Technopolis on suomalainen vuonna 1982 perustettu työympäristöjen asiantuntija. Technopolis tarjoaa joustavia ja tehokkaita toimitiloja, coworking-tiloja ja niihin liittyviä palveluita. Yhtiöllä on 15 kampusta, joissa toimii 1 400 asiakasyritystä ja niiden 44 000 työntekijää kuudessa maassa Euroopassa.

Sterkh on venäläinen konserni, johon kuuluvat muun muassa yhdistettyihin kuljetuksiin erikoistunut ViSt-kuljetusyritys, logistiikkaterminaali Osinovaya Roscha ja tulli-logistiikkakompleksi Pargolovskij TLK.