1.12.2016

Sp-KiinnitysluottopankkI – Katettujen joukkovelkakirjalainojen ohjelman perustaminen ja 500 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlasku

Avustimme Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj:tä kolmen miljardin euron katettujen joukkovelkakirjalainojen ohjelman perustamisessa. Ohjelman puitteissa Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj voi laskea liikkeeseen katettuja joukkolainoja, jotka voidaan listata säännellyllä markkinalla.

Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj laski 29.11.2016 liikkeeseen viisivuotisen 500 miljoonan euron katetun joukkovelkakirjalainan. Laina laskettiin liikkeeseen uuden ohjelman mukaisesti, ja se on listattu Irlannin pörssiin. Luottoluokituslaitos S&P on antanut Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj:n katettujen joukkolainojen ohjelmalle ja ensimmäiselle ohjelman mukaisesti toteutetulle liikkeeseenlaskulle AAA-luottoluokituksen.

Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj kuuluu Säästöpankkiryhmään ja Säästöpankkien yhteenliittymään. Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj:n roolina on yhdessä Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj:n kanssa vastata Säästöpankkiryhmän varainhankinnasta raha- ja pääomamarkkinoilta. Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj vastaa Säästöpankkiryhmän kiinteistöluottovakuudellisesta varainhankinnasta laskemalla liikkeeseen katettuja joukkolainoja.