7.3.2017

Silvadata ja sen osakkeenomistajat – Silvadatan myynti Trimble-konsernille

Edustimme Silvadata Oy:tä ja sen 64:ää osakkeenomistajaa järjestelyssä, jossa yhtiö myytiin yhdysvaltalaiselle teknologiakonsernille Trimble Inc:lle ja sen suomalaiselle tytäryhtiölle Trimble Finland Oy:lle. Yhtiön suurin osakkeenomistaja ennen kauppaa oli Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry. Trimble hankki kaupalla haltuunsa yhtiön koko osakekannan.

Silvadata on yksityismetsätalouden tietojärjestelmien kehittämiseen erikoistunut ohjelmisto- ja palveluyritys. Yhtiö on perustettu vuonna 1985. Silvadatan ohjelmistotuotteisiin kuuluu muun muassa yksityismetsätalouden, puukaupan ja taloushallinnon tarpeisiin kehitettyjä ohjelmistoja. Lisäksi tuotteisiin kuuluu karttapohjaisia sovelluksia, tietokonelaitteistoja sekä tarvikkeita.

Trimble on kansainvälinen paikannusratkaisuihin erikoistunut teknologiakonserni, jonka päätoimipaikka sijaitsee Kaliforniassa Piilaaksossa. Trimblellä on lähes 10 000 työntekijää 35 maassa. Trimblen patenttisalkkuun kuuluu yli 1 100 patenttia. Trimble tunnetaan parhaiten GPS-teknologiastaan, mutta lisäksi se integroi sovellusohjelmistoihin, langattoman viestinnän ratkaisuihin ja erilaisiin palveluihin monenlaista paikannusteknologiaa, kuten GPS- ja laserteknologiaa sekä optista ja inertiateknologiaa. Näiden avulla Trimble voi tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaisia kaupallisia ratkaisuja. Trimblen integroituneiden ratkaisujen ansiosta yhtiön asiakkaat voivat entistä nopeammin ja helpommin kerätä, hallita ja analysoida monimutkaisia tietoja ja tällä tavalla parantaa tuottavuuttaan, tehokkuuttaan ja kannattavuuttaan. Trimblen tuotteita käytetään maailmanlaajuisesti yli 150 maassa.