4.12.2019

Sacotec – Johnson Metallin osto

Toimimme Sacotec-yhtiöiden neuvonantajana kaupassa, jossa Sacotec Invest Oy osti Oy Johnson Metall Ab:n koko osakekannan ja kiinteistöomaisuuden. Myyjänä olivat norjalainen pääomasijoitusyhtiö Norvestor AS ja sen hallinnoimat rahastot.

Pirkkalassa toimiva Johnson Metall on Suomen johtava kuparipohjaisista seoksista asennusvalmiita komponentteja valmistava yritys. Yhtiö on perustettu vuonna 1944. Vuodesta 1975 vuoteen 2019 se toimi ruotsalaisen Johnson Metall AB:n tytäryhtiönä. Yhtiön asiakaskunta koostuu voimalaitoksista, paperi-, metsä- ja kaivosteollisuudesta sekä meriteollisuuden, metallien jalostuksen ja yleisen koneenrakennuksen yrityksistä. Yrityksen vahvuutena on valimoon integroitu konepaja laajoine konekantoineen. Se tuo valmistusketjuun varmuutta.

Johnson Metallin liiketoiminta täydentää Sacotec-yhtiöihin kuuluvan Sacotec Componentsin osaamista ja kapasiteettia. Sacotec Components on suomalainen perheyhtiö, jonka tarkkuusvalimo on sijainniltaan maailman pohjoisin. Yhtiö valmistaa vuosittain yli kolme miljoonaa tarkkuusvalettua asennusvalmista komponenttia, joista puolet menee suoraan vientiin. Yhtiöllä on yli 60 vuoden kokemus teräksen tarkkuusvalamisesta kotimaisten asiakkaiden ja vientiasiakkaiden tarpeisiin.