17.3.2014

Pääjärjestäjät ja lainanantajat – Castrén & Snellman rahoittajien neuvonantajana Outokumpu Oyj:n laajoissa velkarahoitusjärjestelyissä

Castrén & Snellman neuvoi Suomen lakiin liittyvissä kysymyksissä pääjärjestäjinä ja lainanantajina toimineita pankkeja Outokumpu Oyj:n laajoissa velkarahoitusjärjestelyissä. Outokumpu ja rahoittajat sopivat muun muassa 900 miljoonan euron valmiusluotosta ja 500 miljoonan euron lainasta yhtiön maksuvalmiuden vahvistamiseksi. Pääjärjestäjinä ja lainanantajina toimivat Merchant Banking, Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ), Nordea Pankki Suomi Oyj, BNP Paribas, Crédit Agricole Corporate & Investment Bank, Danske Bank A/S, Helsingin sivukonttori, J.P. Morgan Limited, Pohjola Pankki Oyj, The Royal Bank of Scotland plc, Svenska Handelsbanken AB (julk), Suomen sivukonttoritoiminta ja Swedbank AB (publ).

Olimme mukana myös eräiden rahoitusjärjestelyssä mukana olevien pankkien ja Outokummun välisissä erillisissä kahdenvälisissä lainajärjestelyissä, joiden arvo on yhteensä noin 600 miljoonaa euroa. Lisäksi avustimme pankkeja Outokummun velkakirjojen haltijoiden kokouksissa, joissa hyväksyttiin uudelleenrahoitusjärjestelystä johtuvat muutokset yhtiön vuosina 2015 ja 2016 erääntyvien joukkovelkakirjalainojen ehtoihin. Toimimme myös rahoittajien neuvonantajana Outokumpu-konsernin myöntämän, velka- ja joukkovelkakirjalainajärjestelyihin liittyvän vakuuspaketin neuvottelussa ja laatimisessa.