17.12.2021

Metsä Board – Hangö Stevedoringin myynti

Avustamme Metsä Board Oyj:tä sen myydessä täysin omistamansa tytäryhtiön, Oy Hangö Stevedoring Ab:n, koko osakekannan Euroports Finland Oy:lle.

Hangö Stevedoring on Hangon satamassa toimiva satamaoperaattori, jonka liiketoiminta ei kuulu Metsä Boardin ydinliiketoimintaan. Yhtiöllä on noin 180 työntekijää, ja vuonna 2020 sen liikevaihto oli noin 20 miljoonaa euroa.

Metsä Board on Euroopan johtava ensikuitukartonkien valmistaja. Metsä Board keskittyy kevyisiin ja korkealaatuisiin taive- ja tarjoilupakkauskartonkeihin sekä valkoisiin kraftlainereihin. Metsä Board on edelläkävijä vastuullisuudessa. Sen tavoitteena ovat täysin fossiilittomat tehtaat ja raaka-aineet vuoteen 2030 mennessä. Vuonna 2020 Metsä Boardin liikevaihto oli noin 1,9 miljardia euroa, ja se työllistää noin 2 400 henkilöä. Metsä Board on osa Metsä Groupia. Metsä Boardin osake on listattu Nasdaq Helsingissä.

Euroports Finland Oy on Suomen johtava täyden palvelun satamaoperaattori, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluja satamaoperoinnin lisäksi. Euroports Finland on osa kansainvälistä Euroports-konsernia, joka toimii 32 terminaalissa ja logistisissa kohteissa maailmanlaajuisesti ja työllistää noin 3 000 henkilöä.

Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä.