14.1.2020

Kirin – Investointi Nightingale Healthiin

Toimimme japanilaisen Kirin Holdings Companyn neuvonantajana järjestelyssä, jossa Kirin teki Mitsui & Co., Ltd:n kanssa yhteissijoituksen suomalaiseen terveysteknologiayritykseen Nightingale Health Oy:hyn. Yhteissijoituksen myötä yhtiöt käynnistävät strategisen yhteistyön.

Nightingale Health Oy on alansa markkinajohtaja, joka on kehittänyt kansainvälistä tunnustusta saaneen verianalyysin parempaan sairauksien ennakointiin ja ennaltaehkäisyyn. Strategisen kumppanuuden tarkoituksena on lanseerata Nightingalen verianalyysipalvelut Japanissa sekä kehittää uusia hyvinvointituotteita. Hankkeen tavoitteena on auttaa ihmisiä pysymään terveinä hyödyntämällä Nightingalen kehittämän veritestin tuottamaa ainutlaatuista tietoa biomarkkereista.

Kirin on elintarvikkeisiin ja juomiin erikoistunut kansainvälinen monialakonserni, jonka päätoimipaikka sijaitsee Tokiossa. Kirin valmistaa ja myy alkoholi- ja muita juomia maailmanlaajuisesti ja toimii lisäksi lääke- ja biokemikaalialalla.

Mitsui on monialayritys, jonka toimialat liittyvät moniin maailmanlaajuisiin hyödykkeisiin ja muuhun liiketoimintaan. Sillä on noin 130 toimipaikkaa yli 60 maassa. Mitsui harjoittaa tuotteiden myyntiä, maailmanlaajuista logistiikkaa ja rahoitusta sekä kansainvälisten infrastruktuuri- ja muiden hankkeiden kehitystä. Sen liiketoiminta kattaa rauta- ja terästuotteet, mineraali- ja metalliresurssit, infrastruktuurihankkeet, liikkumisratkaisut, kemianteollisuuden tuotteet, energia-alan, elintarvikkeet, vähittäiskaupan, terveydenhoitoalan, IT- ja viestintäalan sekä liiketoiminnan kehittämispalvelut.