29.8.2023

Husqvarna Ventures – Sijoitus Angsa Roboticsiin

Toimimme Husqvarna Venturesin neuvonantajana sen sijoittaessa Angsa Robotics GmbH:hon viheralueiden hoitoon liittyviin innovaatioihin laajentamiseksi. Husqvarna Ventures eli Husqvarna Groupin pääomasijoitustoiminto pyrkii sijoituksella vauhdittamaan Angsan uraauurtavan robotiikka-alustan kehitystä ja kaupallistamista.

Münchenissä sijaitseva Angsa Robotics on start-up-yritys, joka disruptoi viheralueiden automaattisen siivouksen alalla. Se kehittää kustannustehokasta, ympäristöystävällistä ja tekoälyä hyödyntävää robottia, joka kerää roskat viheralueilta itsenäisesti. Angsa Roboticsin teknologian avulla robotti osaa navigoida autonomisesti, havaita esteitä ja poimia roskia, mikä tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden hoitaa viheralueita.

Husqvarna Group on maailman johtava metsä-, puisto- ja puutarhatyöhön tarkoitettujen, suorituskykyisten ja innovatiivisten pienkoneiden valmistaja. Valikoimassa on moottorisahoja, trimmereitä, robottiruohonleikkureita ja ajettavia ruohonleikkureita. Yritys on myös Euroopan johtava kuluttajakäyttöön tarkoitettujen kastelutuotteiden valmistaja ja maailman johtava rakennus- ja kiviteollisuuteen suunniteltujen leikkuulaitteiden ja timanttityökalujen valmistaja. Yrityksen valmistamia Husqvarna-, Gardena-, McCulloch-, Flymo-, Zenoah- ja Diamant Boart -merkkisiä tuotteita myydään sekä kuluttaja- että ammattikäyttöön yli 100 maassa.