28.7.2023

Finnlines – Kolmen uuden hybridirahtialuksen luovutus

Palvelut

Toimimme Finnlines Oyj:n oikeudellisena neuvonantajana kolmessa rahoitusjärjestelyssä sen hankkiessa kolme uutta huippuekologista Eco-luokan hybridiroro-alusta (Finneco I, II ja III).

Kiinalainen China Merchants Jinling -telakka (Jiangsu) luovutti Finneco I:n Finnlinesille 28.4.2022, Finneco II:n 30.5.2022 ja kolmannen eli viimeisen hybridiroro-aluksen, Finneco III:n, 6.6.2022.

Laivat ovat 238 metriä pitkiä, ja kunkin rahtikapasiteetti on 5 800 kaistametriä, joten ne voivat kuljettaa 400 perävaunua matkaa kohden. Hybridiroro-alukset voivat kuljettaa jopa 38 prosenttia enemmän rahtia, mutta tuottavat lähes 43 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Nämä energiatehokkaat alukset ovat jälleen yksi askel kohti vastuullista kuljetustoimintaa. Energiansäästö on paras tapa vähentää päästöjä. Aluksissa on korkein mahdollinen suomalais-ruotsalainen jääluokka.

”Osana Finnlinesin 500 miljoonan euron Vihreän teknologian uudisrakennusohjelmaa toimme liikenteeseen kolme uutta Eco-luokan hybridiroro-alusta vuonna 2022. Nämä kolme suurta alusta liikennöivät Itämerellä, Pohjanmerellä ja Biskajanlahdella. Uusinta teknologiaa sisältävät laivat eivät ainoastaan tuo mittakaavaetuja asiakkaille, vaan myös kuljetusten ympäristöjalanjälki pienenee. Finneco-laivat tuovat Finnlinesille ja sen asiakkaille lisäarvoa”, toteaa Finnlinesin toimitusjohtaja Tom Pippingsköld.