3.2.2021

Finnlines – Kolmen uuden hybridirahtialuksen hankinta

Palvelut

Toimimme oikeudellisena neuvonantajana kolmessa rahoitusjärjestelyssä, joilla rahoitetaan suomalaisen varustamon Finnlines Oyj:n kolmen uuden ympäristöystävällisen hybridialuksen hankintaa. Uudentyyppiset hybridirahtialukset varustetaan erittäin tehokkailla akkujärjestelmillä ja aurinkosähkökennoilla, joiden ansiosta alukset voivat käyttää sähköä ja toimia päästöttömästi ollessaan satamassa. Alukset toimitetaan vuosina 2021–2022 ja ne alkavat liikennöidä Suomen ja Euroopan välisillä reiteillä.

Uudet alukset ovat Finnlinesin nykyisiä aluksia suurempia ja ne lisäävät yhtiön kuljetuskapasiteettia merkittävästi. Alusten koko, niiden rungon muoto, potkuri-peräsinjärjestelmä ja innovatiivinen pohjan ilmavoitelujärjestelmä vähentävät kitkaa ja hydrodynaamista vastusta ja siten vähentävät merkittävästi ympäristökuormitusta.

Finnlines Oyj on Suomen suurin varustamoyhtiö, joka toimii sekä matkustaja- että rahtiliikenteessä ja tarjoaa myös satamapalveluita Helsingissä, Turussa ja Naantalissa. Vuonna 1947 perustettu yhtiö työllistää noin 1 600 henkilöä. Finnlines on yksi Itämeren, Pohjanmeren ja Biskajanlahden johtavista roro- ja matkustajaliikenne¬varustamoista. Yhtiö on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi maailman suurimmista ro-ro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa.