4.6.2021

Ferrovial – Wondo Mobilityn myynti

Avustimme espanjalaista Ferrovial Mobilityä sen myydessä liikkumispalveluita tarjoavan Wondo Mobilityn MaaS Global Oy:lle. Järjestely toteutetaan osakevaihtona, jossa Ferrovial saa vastikkeeksi MaaS Global Oy:n osakkeita. Ferrovialista tulee MaaS Globalin strateginen sijoittaja.

Palkitusta Whim-liikkumissovelluksesta tunnettu MaaS Global ja Wondo pyrkivät yhdessä mullistamaan liikkumisen palvelut kaupungeissa ympäri maailman. Liikennesektorin arvioidaan kasvavan 7,6 triljoonan euron arvoiseksi vuoteen 2030 mennessä. MaaS Global ja Wondo haluavat tarjota kestäviä ratkaisuja kaupungeissa liikkumiseen, houkuttelevan vaihtoehdon yksityisautoilulle ja liikkumisen vapautta ihmisille.

Wondo tarjoaa liikkumispalveluita kaupunkilaisille helposti yhden sovelluksen kautta. Siihen kuuluu julkista liikennettä, takseja, yhteiskäyttöautoja ja kimppakyytioperaattoreita. Wondon avulla käyttäjät pääsevät määränpäähän sujuvasti ja ympäristöystävällisesti.

Vuonna 2015 perustettu MaaS Global on maailman johtava MaaS-yritys (Mobility as a Service).

Ferrovial on globaali infrastruktuurioperaattori, joka keskittyy kestävään liikkumisen infrastruktuuriin ja kaupunkipalveluihin. Se on julkisesti listattu yhtiö, jonka palveluksessa on yli 80 000 työntekijää. Ferrovial on valittu mukaan Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin, Espanjan blue-chip IBEX 35 -indeksiin sekä FTSE4Goodiin. Yritys on vuodesta 2002 asti noudattanut kaikessa toiminnassaan YK:n Global Compact -sopimuksen periaatteita.