13.9.2016

Etera, Onvest ja Fennia – Mall of Tripla -kauppakeskus ja pysäköintilaitos

Toimimme Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran, Onvest Oy:n ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian neuvonantajana järjestelyssä, jossa edellä mainitut sijoittajat ja YIT sopivat Helsingin Keski-Pasilaan rakennettavien Mall of Tripla -kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamisesta.

Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteutuksen yhteisarvo suunnittelu-, tontti- ja rahoituskuluineen on noin 600 miljoonaa euroa, josta puolet rahoitetaan omistajien pääomasijoituksin ja loput projektiluotoin.

Mall of Tripla on valmistuessaan liiketilojen lukumäärällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus. Vuokrattavaa tilaa on yli 85 000 neliötä noin 250 toimijalle ja pysäköintipaikkoja noin 2 300 autolle. Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen on määrä avautua joulumyyntiin 2019 samanaikaisesti hankkeeseen kuuluvan uuden Pasilan aseman kanssa.

Sijoittajien neuvonantajina olimme keskeisessä roolissa suunniteltaessa ja neuvoteltaessa sopimuskokonaisuutta, joka sisälsi muun muassa sijoituksen ehdot ja urakkasopimukset. Projekti on erinomainen esimerkki Castrén & Snellmanin laajasta asiantuntemuksesta kiinteistötoimialalla, mikä käsittää kiinteistötransaktioiden ja -kehityshankkeen toteutuksen lisäksi neuvonannon kiinteistöoikeudessa ja rakennusurakkasopimuksissa.