17.5.2022

Atria – Sibylla Rusin myynti

Neuvoimme Atria Oyj:tä sen myydessä venäläisen pikaruokaliiketoimintansa, Sibylla Rus LLC:n, Cherkizovo Groupiin kuuluvalle Limited Liability Company Agricultural Complex Mikhailovskiylle. Kauppahinta on noin 8 miljoonaa euroa. Sibylla-tavaramerkki ei sisältynyt kauppaan.

Sibylla Rus myy ratkaisuja, jotka on tarkoitettu Sibylla-brändillä toimivissa myyntipisteissä tapahtuvaan pikaruokatuotteiden, kuten hotdogien ja hampurilaisten, valmistamiseen ja myyntiin. Sibylla Rusin tuotteita myydään 4 400 myyntipisteessä Venäjällä, Kazakstanissa, Valko-Venäjällä, Kirgisiassa ja Tadžikistanissa, pääasiassa huoltoasemilla ja vapaa-ajan kohteissa.

Cherkizovo Group on Venäjän suurin lihatuotteiden valmistaja. Vuoden 2021 lopussa konsernin liikevaihto oli 158 miljardia ruplaa. Cherkizovo on listattu Moskovan pörssiin vuonna 2006.

Vuonna 1903 perustettu Atria Oyj on yksi Pohjois-Euroopan johtavista liha- ja ruoka-alan yrityksistä. Vuonna 2021 sen liikevaihto oli noin 1,5 miljardia euroa, ja sillä oli noin 3 700 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa. Atria on listattu Helsingin pörssiin vuonna 1991.