14.12.2021

Aktia Henkivakuutus – Ensimmäinen Tier 2 -emissio

Avustimme Aktia Henkivakuutus Oy:tä ja liikkeeseenlaskun pääjärjestäjää ja neuvonantajaa Danske Bank A/S:ää, kun Aktia Henkivakuutus toteutti historiansa ensimmäisen Tier 2 -emission.

Emission tarkoituksena on tukea Aktia Henkivakuutuksen pääomarakennetta ja solvenssivaateen täyttämistä. Aktia Henkivakuutuksella ei ole omaa luottoluokitusta.

Liikkeeseen laskettu Tier 2 pääomainstrumentti on listaamaton ja luottoluokittelematon. Liikkeeseenlasku edellytti luonteensa vuoksi mittavaa ennakkovalmistelua ja sijoittajakunnan kanssa käytyä vuoropuhelua.

Emission lopullinen koko on 56 miljoonaa euroa.

Aktia Henkivakuutus on Aktia Pankki Oyj:n täysin omistama tytäryhtiö.

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Aktia palvelee asiakkaitaan digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Aktian palkitun varainhoidon rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Aktia työllistää noin 900 henkilöä eri puolilla Suomea. Aktian hallinnoitavat asiakasvarat (AuM) 30.6.2021 olivat 15,6 miljardia euroa ja taseen arvo 11,2 miljardia euroa. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (AKTIA).