Asianajotoimisto ei pyörisi ilman assistentteja. Yksi heistä on Hanna Rajamäki, joka päätyi työhön sattumalta eikä enää vaihtaisi pois.
Uratarinoita: Hanna Rajamäki
Hanna Rajamäki
”Kun opiskelin markkinointia ja viestintää, en ajatellut, että päätyisin joskus tähän työhön. Valmistumisen jälkeen sain kuitenkin työpaikan toisesta asianajotoimistosta ja ala vei täysin mukanaan”, hän kertoo.
Kiinnostusta ruokki se, että Hanna päätyi sattumalta työoikeustiimiin ja työoikeus tuntui heti kiinnostavalta oikeudenalalta.
Kahdeksan vuotta myöhemmin, vuonna 2016, Hanna huomasi avoimen työpaikan, joka oli kuin tehty hänelle, ja päätti hakea. Sitä kautta hän päätyi assistentiksi Castrén & Snellmanin työoikeustiimiin.
Parasta mahdollista palvelua asiakkaalle
Assistentit ovat alansa rautaisia ammattilaisia ja juristien luottohenkilöitä, joiden ansiosta juristit voivat keskittyä ydinosaamiseensa.
”Olemme onnistuneet työssämme, kun juristien ei tarvitse miettiä yhtään niitä asioita, joita me teemme”, Hanna kiteyttää.
Assistenttien päivät ovat hänen mukaansa hyvin vaihtelevia.
”Joillakin on ehkä sellainen kuva, että tämä on sitä samaa päivästä toiseen, mutta työtehtävät ovat todella monipuolisia. Me hoidamme taustalla kaikkea mahdollista, jotta asiakas saa parasta mahdollista palvelua.”
Assistentin tärkeimpinä ominaisuuksina Hanna pitää auttamisen halua sekä aitoa kiinnostusta omaa työtä ja sen kehittämistä kohtaan.
”Todella iso plussa on se, että on kiinnostunut myös tiiminsä oikeudenalasta. Se tuo paljon sisältöä työhön.”
Pehmeät arvot kovalla alalla
Hanna kertoo viihtyneensä Castrén & Snellmanilla erittäin hyvin.
”Cassulla on pehmeät arvot, vaikka ala on aika kova ja hektinen. Työntekijöiden hyvinvointiin panostetaan ja työntekijät otetaan huomioon todella kokonaisvaltaisesti.”
Esimerkkinä Hanna mainitsee taukojumpat, hyvinvointiohjelman ja pienet yllätykset, joita kotiin on saapunut korona-aikana.
Äitiydestä potkua työelämään
Erityiskiitosta saa työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen.
Hanna ehti olla Castrén & Snellmanilla puolitoista vuotta, ennen kuin jäi kolmeksi vuodeksi vanhempainvapaalle. Hän kertoo, että perhevapaaseen suhtauduttiin toimistolla todella luontevasti.
”Kaikki tuntuivat ymmärtävän, että perhevapaalle jääminen on ihan luonnollista ja että elämässä on muutakin kuin työ.”
Castrén & Snellmanilla käynnistyi pari vuotta sitten Silta-projekti, jonka tavoitteena on ollut helpottaa ruuhkavuosiaan elävien työntekijöiden arkea. Projektin ja esihenkilön ansiosta töihin paluukin on sujunut hyvin.
”Olen saanut todella hyvin tukea työhön paluuseen. Vaikka ihmiset ja järjestelmät ovat muuttuneet, olen päässyt nopeasti takaisin työmoodiin.”
Hanna kertoo saaneensa äitiydestä uutta potkua myös työelämään.
”Äitiys on tuonut työelämään entistäkin tehokkaampaa organisointia ja ajanhallintaa, kun päivät eivät voi venyä vaan lapset on haettava päiväkodista. Ajatukset saa heti pois työasioista, kun lapset juoksevat päiväkodin pihalla syliin.”