2.7.2018

Castrén & Snellman ottaa käyttöön Luminance-tekoälyn

Castrén & Snellman tehostaa kiinteistötransaktioissa, yritysjärjestelyissä ja työoikeuden toimeksiannoissa tehtäviä due diligence -tarkastuksia ottamalla käyttöön Luminance-tekoälyn.

Valitsimme Luminancen tarjouskilpailun perusteella. Sen jälkeen pilotoimme ohjelmistoa vielä kaksi viikkoa englannin- ja suomenkielisellä aineistolla. Luminancen valtteja olivat tekniikan lisäksi kokonaisvaltainen lähestymistapa ja mahdollisuus huomattavaan ajansäästöön.

AI

”Aiomme käyttää Luminancea yritysjärjestelyissä, kiinteistötransaktioissa ja työoikeudellisten arvioiden tukena”, kertoo Castren & Snellmanin Knowledge Manager Paula Aura. ”Juuri nyt opetamme tekoälyä tunnistamaan suomenkielisiä lausekkeita. Tulokset näkyvät jo. Pystymme esimerkiksi käymään asiakirja-aineistoja nopeammin läpi ja luomaan automaattisesti raportteja kiinteistötransaktioiden tueksi. Luminancen avulla voimme paneutua transaktioihin entistä laajemmin ja ymmärtää paremmin vaikkapa yrityskaupan kokonaisuutta. Näin voimme myös varautua yllättäviin löydöksiin.”

”Olemme hyvin iloisia, että Castrén & Snellman valitsi Luminancen”, toteaa Luminancen toimitusjohtaja Emily Foges. ”Joustava tekniikkamme auttaa Castrén & Snellmania tarjoamaan huippuluokan palvelua eri oikeudenaloilla.”

Luminance-tekoäly perustuu Cambridgen yliopiston matemaatikoiden kehittämään koneoppimisalgoritmiin, jonka opettamiseen on osallistunut lakimiehiä. Luminance lukee ja ymmärtää oikeudellisia asiakirjoja ihmisen tavoin mutta pystyy käsittelemään niitä paljon enemmän ja paljon nopeammin. Tekoäly poimii suurista aineistoista ne asiakirjat, jotka poikkeavat joukosta. Se auttaa lakimiehiä keskittymään olennaiseen ja työskentelemään tehokkaammin toimeksiannon alusta lähtien.

Luminance-yhtiö on perustettu syyskuussa 2016. Sillä on yli sata asiakasta 30 eri maasta. Maailman sadasta suurimmasta asianajotoimistosta 11 käyttää Luminancen tekoälyä. Luminance sai hiljattain parhaan tekoälykasvuyrityksen AIconics-palkinnon.

Lue lisää yhteistyöstämme Luminancen kanssa 28.6. julkaistusta virallisesta yhteistyötiedotteesta.