23.10.2019

Castrén & Snellman on Suomen ihanteellisin työnantaja asianajotoimistoista viidettä kertaa peräkkäin

Suomen suurimman työnantajatutkimuksen Universum ammattilaiset 2019 mukaan Castrén & Snellman on Suomen ihanteellisin työnantaja asianajotoimistoista viidettä kertaa peräkkäin. Olimme ainoa asianajotoimisto kymmenen parhaan joukossa koko lakialalla. Suomen ja EU-tason julkisyhteisöt sijoittuivat suosikkilistan kärkipaikoille. Vastaajien silmissä suosituimpia työnantajia lakialalla olivat oikeusministeriö, tuomioistuimet, Euroopan Unioni, poliisi ja ulkoasiainministeriö.

Suomen suurimman työnantajatutkimuksen mukaan työnantajalta toivotaan erityisesti kilpailukykyistä pohjapalkkaa sekä tehtävien monipuolisuutta. Turvallisuushakuisuuden kasvu näkyy selvästi tämän vuoden selvityksessä. Tulokseen saattaa vaikuttaa myös nykyinen taloustilanne. Työn merkityksellisyys sekä työn ja vapaa-ajan joustavuus pitävät edelleen pintansa. Lakialan ammattilaisten ihannetyönantaja on kansainvälinen, arvostettu ja monipuolinen.

Universum ammattilaiset 2019 -tutkimuksessa selvitetään vuoden välein halutuimpia työnantajia ja työelämäpreferenssejä lakialan lisäksi muun muassa kaupalliselta, tekniseltä sekä IT-alalta. Kaikkiaan tutkimukseen vastasi liki 6 200 yliopisto- ja korkeakoulutettua ammattilaista, joista 75% osuu ikähaarukkaan 26-40. Lokakuun 2018 ja elokuun 2019 välillä toteutettuun kyselyyn vastasi kaikkiaan 186 lakialan ammattilaista.

Castrén & Snellman on menestynyt myös Universumin opiskelijatutkimuksessa. Toimistomme on ollut opiskelijoiden ihannetyönantaja Suomen asianajotoimistoista jo yhdettätoista kertaa peräkkäin.

Universumin ammattilaiset -kyselyn tulokset, lakiala