24.9.2020

Castrén & Snellman kompensoi hiilijalanjälkensä puunpolttoa vähentävällä puhtaan veden hankkeella Ruandassa

Castrén & Snellman kompensoi vuoden 2019 hiilijalanjälkensä ostamalla päästövähenemiä Ruandaan sijoittuvasta puunpolttoa vähentävästä puhtaan veden hankkeesta. Hiilijalanjäljen kompensointi on osa Castrén & Snellmanin työtä ilmastovaikutuksensa haltuun ottamiseksi.

”Rwanda Boreholes -hanke kuuluu YK:n päästökompensaatiojärjestelmään. Järjestelmä keskittyy kehittyviin maihin, joilla ei ole omaa päästövähennystavoitetta. Kompensoimalla päästöjämme näillä hankkeilla autamme jakamaan ilmastonmuutoksen torjunnan taakkaa reilummin”, toimiston Head of Sustainability Anna Kuusniemi-Laine toteaa.

”Päätimme kompensointikohteesta äänestämällä henkilöstön kesken”, Kuusniemi-Laine jatkaa. Toimisto on jo aiemmin kompensoinut lentopäästöjään. Nyt mukaan tulivat muutkin hiilijalanjäljen päästölähteet.

Päästöjensä vähentämisen ja kompensoinnin rinnalla Castrén & Snellman aloittaa myöhemmin syksyllä ilmastohankkeen Suomessa.

Laadukas kaivovesi vähentää puunpolttoa ja edistää terveyttä

Rwanda Boreholes -hankkeessa Ruandan vähiten kehittyneille alueille kaivetaan puhdasvetisiä kaivoja, joiden ansiosta asukkaiden ei enää tarvitse keittää juomavettään puuta polttamalla. Ilmastopäästöjen vähentymä tulee suoraan puun polton vähenemisestä. Hankkeella on myös merkittäviä terveysvaikutuksia.

Gold Standard -sertifioidun päästövähennyshankkeen toteuttaa South Pole, kestävän kehityksen asiantuntijayritys, jolla on kokemusta yli 700 päästövähennyshankkeesta.

Voit lukea hankkeesta lisää South Polen verkkosivulta.

Tavoitteena vähentää hiilijalanjälkeä 25 prosenttia vuoteen 2025 mennessä

Castrén & Snellman sai kesällä valmiiksi ensimmäisen hiilijalanjälkilaskelmansa. Laskelman perusteella toimisto asetti tavoitteekseen vähentää hiilijalanjälkeään 25 prosenttia vuoden 2019 tasosta vuoteen 2025 mennessä.

YK:n Global Compact -verkoston jäsenenä Castrén & Snellman on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja tekoihin ilmastonmuutosta vastaan. Global Compact on maailman laajin yritysten vastuullisuusohjelma.

Hiilijalanjäljen laskenta, pienentäminen ja kompensointi osa vastuullisuustyötä

Hiilijalanjäljen laskenta, pienentäminen ja kompensointi ovat nyt osa Castrén & Snellmanin vuotuista vastuullisuustyötä. Yhtiö pyrkii tarkentamaan kuvaa ilmastovaikutuksestaan edelleen ja seuraa päästövähennystavoitteitaan, jotta ne ovat riittävän kunnianhimoiset.

Lisää vastuullisuustyöstämme.

Kuva: South Pole.